rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

El director de Protecció Civil assegura que les precipitacions seran més intenses durant «la nit, la matinada i demà al matí»

Joan Delort s'ha mostrat preocupat per la previsió de fortes nevades
El director de Protecció Civil, Joan Delort, acompanyat de la directora del Servei Català de Trànsit, Maria Eugènia | TV3

 

El director de Protecció Civil, Joan Delort, ha afirmat en la roda de premsa programada per les afectacions que ha provocat la nevada d'aquest dimarts, 27 de febrer, i les previsions d'aquest pròxim dimrecres, 28 de febrer, que els «preocupa molt la nit i matinada i demà el matí, que és quan pot precipitar més i amb més gruixos». 

 

I és que recordem que el Servei Meteorològic de Catalunya ha tornat a augmentar el nivell d’alerta de neu d’aquest dimarts, així com de cara a dimecres, on s’han activat avisos de nivell màxim a diverses comarques catalanes on es podrien produir acumulacions de 15 centímetres per sobre dels 500 metres.

 

Segueix el minut a minut de la nevada en aquest enllaç: http://bit.ly/2sT1q72.

Així doncs, al Pirineu i sobretot al Prepirineu es podran acumular més de 30 cm de neu, si bé al sector occidental es podran superar els 50 cm per sobre dels 1000 metres d'altitud. Així doncs, i segons el SMC, fins a set comarques del vessant nord del país quedaran emblanquinades. Així doncs, les comarques afectades pel temporal seran l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, la Noguera, el Solsonès i el Berguedà.

 

A partir de mig matí del dimecres, 28 de febrer, la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.