IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El discurs d’una adolescent que va commoure la cimera sobre el canvi climàtic

Greta Thunberg és una activista sueca de tan sols 15 anys i va deixar sense paraules als assistents a la COP24 de Polònia. Cada divendres fa vaga a l’escola contra l’escalfament global

Greta Thunberg està commovent el món amb el seu activisme
Greta Thunberg està commovent el món amb el seu activisme | Cedida

La Conferència de les Parts del Canvi Climàtic (COP) que es va celebrar durant la primera quinzena del mes de desembre a Katowice, a Polònia, va comptar amb una protagonista inesperada, la de Greta Thunberg. Una adolescent sueca de tan sols 15 anys que va etzibar un discurs colpidor a tots els representants dels prop dels 200 països que participaven a la cimera i que s’ha fet viral.

«L’any 2078 celebraré el meu 75è aniversari. Si tinc fills, potser passaran el dia amb mi i, potser, em preguntaran sobre vosaltres, per què no vau fer res mentre encara hi havia temps per actuar. Vosaltres dieu que estimeu els vostres fills per damunt de tot, però els hi esteu robant el seu futur davant dels seus ulls», va etzibar Thunberg davant d’un silenci sepulcral, denunciant la contaminació que no es redueix i el mal que està causant al medi ambient

«No hem vingut a suplicar als líders mundials que es preocupin. Hem vingut aquí per fer-vos saber que el canvi arriba, tant si us agrada com si no», va sentenciar aquesta adolescent, que parlava en nom de ‘Climate Justice Now!’ i que ja ha esdevingut tot un símbol de l’activisme contra l’escalfament global a nivell mundial, sobretot després del discurs emès a la conferència de Polònia. Aquí teniu el vídeo íntegre de la seva intervenció en anglès amb subtítols en castellà:

Vaga a l’escola cada divendres contra el canvi climàtic

Thunberg ha aconseguit fer aquest discurs gràcies al fet d’haver-se convertit en un símbol de l’activisme contra l’escalfament global des del setembre, quan va decidir deixar d’anar a l’escola cada divendres com a protestar contra el canvi climàtic. Fa vaga a l’escola per asseure’s davant del parlament suec.

Greta Thunberg fa vaga cada divendres contra el canvi climàtic
Greta Thunberg fa vaga cada divendres contra el canvi climàtic | Cedida

 

La idea la va tenir després que aquest estiu hagi estat el més calorós de la història al seu país, cosa que la va deixar molt afectada. La iniciativa es pot trobar per les xarxes socials a través de les etiquetes #ClimateStrike i #FridaysForFuture.  


Comentaris

envia el comentari