TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

Dissabte canvia el temps i s'espera més fred i pluja arreu de Catalunya

El cap de setmana serà força plujós arreu de la geografia catalana
La previsió del temps per dissabte al matí | SMC

 

Males notícies per a tots aquells que tenien pensat començar la Setmana Santa omplint les terrasses catalanes. La previsió del temps per a l’inici de la Setmana Santa indica pluges evidents a tota la geografia catalana i fins i tot diverses nevades en cotes mitjanes, de 900 a 100 metres.

 

El matí del dissabte, 24 de març, Catalunya ja despertarà tapada pels núvols i ja de matinada començaran a caure els primers xàfecs al sud i a poc a poc aniran avançant cap al nord. El perill de pluges importants, de fet, serà força evident a gran part de la costa catalana.

Dissabte plujós a tot Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que s'esperen precipitacions a qualsevol punt del país. Tot i que el dissabte, 24 de març, seran més continuades al litoral, al prelitoral i a interior del quadrant nord-est.

 

Les pluges, en aquest context, seran d'intestat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta. És possible, d'altra banda, que caigui calamarsa sobretot a la meitat nord de Catalunya. A partir del migdia les pluges aniran desapareixent a l'extrem sud i a poc a poc s'anirà retirant de sud a nord. 

 

Finalment, la cota de neu baixarà al voltant dels 1000 metres. Cal esmentar també, d’altra banda, que durant la matinada de dissabte el vent bufarà amb força a gran part del territori català, amb cops forts i algun de molt fort a extrem nord-est.

 

La previsió per dissabte a la tarda | SMC

 

Les temperatures tornen a baixar 

Les temperatures baixen de cara dissabte i diumenge i fins dimarts, d'altra banda, no tornaran a pujar. L'ambient rúfol amb núvols pluja i vent farà que la sensació de fred encara sigui més evident i s'hagi d'anar encara amb roba de ple hivern. No s'ha d'oblidar, doncs, el paraigua. 

 

Diumenge insegur i típic de primavera

El diumenge, 25 de març, s’espera un temporal força insegur a tota la geografia catalana i no es descarten ruixats dispersos sobretot en punts de muntanya. Tot i que també hi haurà llargues estones de sol. En definitiva, un típic dia de primavera amb sol i núvol, però amb molt de fred.

 

El perill de forts xàfecs a la costa de Catalunya —del Garraf a l’Alt Empordà— podria ser força evident i, per tant, s’espera un temporal típic de primavera.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris