Dissabte canvia el temps i s'espera més fred i pluja arreu de Catalunya

El cap de setmana serà força plujós arreu de la geografia catalana

La previsió del temps per dissabte al matí
La previsió del temps per dissabte al matí | SMC

Males notícies per a tots aquells que tenien pensat començar la Setmana Santa omplint les terrasses catalanes. La previsió del temps per a l’inici de la Setmana Santa indica pluges evidents a tota la geografia catalana i fins i tot diverses nevades en cotes mitjanes, de 900 a 100 metres.

El matí del dissabte, 24 de març, Catalunya ja despertarà tapada pels núvols i ja de matinada començaran a caure els primers xàfecs al sud i a poc a poc aniran avançant cap al nord. El perill de pluges importants, de fet, serà força evident a gran part de la costa catalana.

Dissabte plujós a tot Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que s'esperen precipitacions a qualsevol punt del país. Tot i que el dissabte, 24 de març, seran més continuades al litoral, al prelitoral i a interior del quadrant nord-est.

Les pluges, en aquest context, seran d'intestat entre feble i moderada i localment aniran acompanyades de tempesta. És possible, d'altra banda, que caigui calamarsa sobretot a la meitat nord de Catalunya. A partir del migdia les pluges aniran desapareixent a l'extrem sud i a poc a poc s'anirà retirant de sud a nord. 

Finalment, la cota de neu baixarà al voltant dels 1000 metres. Cal esmentar també, d’altra banda, que durant la matinada de dissabte el vent bufarà amb força a gran part del territori català, amb cops forts i algun de molt fort a extrem nord-est.

La previsió per dissabte a la tarda
La previsió per dissabte a la tarda | SMC

 

Les temperatures tornen a baixar 

Les temperatures baixen de cara dissabte i diumenge i fins dimarts, d'altra banda, no tornaran a pujar. L'ambient rúfol amb núvols pluja i vent farà que la sensació de fred encara sigui més evident i s'hagi d'anar encara amb roba de ple hivern. No s'ha d'oblidar, doncs, el paraigua. 

 

Diumenge insegur i típic de primavera

El diumenge, 25 de març, s’espera un temporal força insegur a tota la geografia catalana i no es descarten ruixats dispersos sobretot en punts de muntanya. Tot i que també hi haurà llargues estones de sol. En definitiva, un típic dia de primavera amb sol i núvol, però amb molt de fred.

El perill de forts xàfecs a la costa de Catalunya —del Garraf a l’Alt Empordà— podria ser força evident i, per tant, s’espera un temporal típic de primavera.


Comentaris

envia el comentari