IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Divendres començarem a notar el canvi de temps

El vent bufarà fort a moltes comarques i la neu guanyarà intensitat a la cara nord del Pirineu

Previsió per divendres 13 de gener de 2017 | Pere Almendárez

Divendres notarem les primeres conseqüències del canvi de temps amb un dia molt ventós a moltes comarques. Durant el matí esperem un cel força serè a gran part de Catalunya. Podrien aparèixer algunes nuvolades a les comarques de Girona a primeres hores del matí, no descartem algun ruixat puntual a la costa del Maresme o de la Selva. Núvols abundants a la cara nord del Pirineu amb neu que durant alguns moments pot caure amb intensitat. Durant la tarda esperem un cel bàsicament serè a gran part de Catalunya o amb el pas de bandes de núvols alts. La nevada continuarà caient a la cara nord del Pirineu. El més destacable serà el fort vent. Començarà a bufar de matinada per les comarques de Tarragona, del sud de Lleida i als cims del Pirineu. Algunes ratxes poden superar els 90 km/h. Durant el migdia el vent podria arribar a comarques al voltant de la ciutat de Barcelona. També s'enfortirà el vent de tramuntana durant el matí a l'Empordà. 

Pel que fa a les temperatures mínimes, podrien pujar lleugerament a punts del litoral conseqüència del fort vent. Al Pirineu la baixada de les temperatures seria notable. Pel que fa a les temperatures màximes, aquestes baixarien arreu del territori amb una sensació de fred acusada. Les temperatures mínimes podrien estar entre els -6 i -2 °C al Pirineu, els -2 °C i 5 °C a l'interior i els 5 i 9 °C al litoral. Les màximes podrien estar entre els 2 i -2 °C al Pirineu, els 5 i 10 °C a l'interior i els 10 i 13 °C al litoral.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per fortes ratxes de vent que podrien superar els 90 km/h a moltes comarques. També hi ha activat un avís per acumulacions de neu superiors als 5 cm a una cota de 600 metres a les comarques del Pirineu. Podeu consultar tota la informació dels avisos aquí.


Comentaris

envia el comentari