IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Diverses carreteres tallades per les nevades que acomiaden l’hivern

S’han registrat nevades a cotes baixes a molts punts de tot el territori català

Aquest mateix dimarts 20 de març ha arribat oficialment la primavera, però sembla que l’hivern es resisteix a marxar. Aquest mateix matí, s’han registrat nevades a cotes baixes a molts punts de tot el territori català, que a més de deixar imatges de ple hivern on la neu és la gran protagonista, també ha provocat que diverses carreteres hagin de ser tallades i es necessitin cadenes a moltes d’elles. 

Aquesta inesperada nevada a deixar una blanca estampa a cotes relativament baixes de la Catalunya Central, al prelitoral i inclús a zones costaneres. A primera hora del matí, molts catalans s’han despertat envoltats de neu, com ha succeït per exemple a les parts altes de Barcelona, Badalona, a Vallvidrera, Esplugues de Llobregat, a Gavà, però també a diversos punts del territori de la província de Tarragona, com l’Espluga de Francolí, a Alcover o Montblanc

Aquestes nevades han sorprès als veïns dels diferents municipis, ja que tot i que es va anunciar una baixada de les temperatures, no s’esperava que la neu arribés a punts on la cota és més baixa. 

Cinc carreteres tallades per la neu i el gel

A més, a conseqüència de la neu que ha arribat a quallar, hi ha hagut acumulacions de neu també a diverses carreteres del territori, i inclús les autoritats s’han vist obligades a tallar fins a sis carreteres al voltant de les 7.00 del matí d’aquest dimarts 20 de març, a l’inici de la primavera. 

El Servei Català de Trànsit ha informat que les carreteres catalanes que han hagut de ser tallades a la circulació per la nevada i el gel eren:  la BP-1417, a Sant Cugat del Vallès, la BV-1415, a Cerdanyola del Vallès, la BV-1462, a Barcelona, la BV-2425, a Castellví de Rosanes, i la GIV-4016, a Toses, i la GIV-5201 a Viladrau.

Cal destacar que actualment, vora les 9.00 hores, només una d’aquestes carreteres ha pogut ser reoberta al trànsit, concretament la BP-1417 a Sant Cugat del Vallès. Les altres cinc, de moment, segueixen tallades. 

Pel que fa a l’obligació d’utilitzar cadenes, el Servei Català de Trànsit, ha indicat que almenys en quatre carreteres han de ser utilitzades, concretament a la C-142b i la C-28, a Naut Aran, a l'N-260 a Sort, l'N-340, a Vallirana. D’aquesta manera, les afectacions pel temporal que s’han previst se centraran a punts més elevats que els esmentats anteriorment, com són les zones les altes de les províncies de Lleida, Girona i Barcelona. 


Comentaris

envia el comentari