Un tornado causa 6 morts i 200 ferits a la Xina

El destructiu fenomen es va iniciar a les 17:15h (hora local) d’ahir i la ciutat més afectada va ser la de Kaiyuan. Cotxes, façanes d’edificis i pals elèctrics van ser destruïts

Imatge del tornado destruint tot el que trobava al seu pas
Imatge del tornado destruint tot el que trobava al seu pas | CCMA

Segons van informar mitjans locals, un tornado amb vents que superaven els 82 km/h va deixar ahir 6 morts i 200 ferits a la ciutat de Kaiyuan, ubicada a la província de Liaoning del nord-est de la Xina. La columna d’aire va acabar desapareixent al sud de la localitat, després de 15 intensos minuts de terror.

El destructiu fenomen de la natura va esmicolar tot el que trobava al seu pas provocant greus danys materials. Cotxes, façanes d’edificis i pals elèctrics van quedar fets un nyap. Els fets es van iniciar aquest dimecres a les 17:15 (hora local) a la zona de Jingouzi, on en el seu recorregut, va travessar un parc industrial i zones residencials.

Durant el trajecte, el tornado va anar acompanyat de calamarsa i forta pluja. La columna d’aire va danyar blocs d’habitatges, fàbriques, i el subministrament elèctric, que encara no s’ha restablert del tot.

Una veïna de la localitat de Kaiyuan va explicar: «Les finestres de les nostres cases van ser totalment destruïdes, encara que al final no vam patir molts danys». També va afegir que en el cas d’una de les famílies més afectades «el tornado va entrar al seu habitatge i va arrancar totes les portes de les habitacions». 

Persones atrapades sota els edificis

Els edificis no només van quedar malmesos, sinó que a sota d’aquests algunes persones hi van quedar atrapades i, per tant, per pal·liar la situació, els equips de rescat van optar com a primer objectiu el seu rescat. En segon lloc, es van dirigir a reparar les instal·lacions elèctriques per tal de garantir el servei elèctric el més aviat possible.

Les autoritats locals van fer un balanç dels danys totals ocasionats pel fenomen natural, i van informar del nombre de rescats, concretament 210 veïns. La televisió xinesa CCTV va indicar que almenys una dotzena de fàbriques van quedar danyades i greument afectades a un parc industrial, amb la dispersió de tota mena de maquinària pesant.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari