IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sorprenents reaccions d'uns dofins que miren amb atenció escenes de Bob Esponja

Un estudi d'una ONG animalista informa que les escenes en moviment estimulen el cervell dels cetacis fins a provocar reaccions molt interessants

Exemplars de dofins molars
Exemplars de dofins molars | Arxiu

 

La sèrie de dibuixos animats del Bob Esponja, creada per Stephen Hillenburg, agrada al públic infantil i recentment sabem que també als dofins. Aquest fet s’extreu d’un estudi dels experts en mamífers marins de la ‘Dolpins Plus Marine Mammal Responder’ (DPMMR).

Aquesta plataforma realitza programes d'investigació i educatius a tot el món. Els seus projectes recerquen defensar l’ecosistema dels animals marins. Porten més de 30 anys rescatant balenes i dofins a la zona dels ‘Cayos’ de Florida, i va ser la primera a presentar el bany amb dofins com una teràpia.

Tot i que a l'actualitat, fins i tot ho comercialitzen com un negoci recreatiu, ho fan amb la voluntat de guanyar recursos per a la investigació, el rescat i la rehabilitació d'aquests animals. En el context d'un d'aquestes investigacions, els investigadors de la DPMM van situar grans pantalles de televisió davant d'un aquari amb onze exemplars de dofins de diferents espècies.

Les televisions emetien escenes de documentals sobre l'oceà i també episodis de Bob Esponja per tal d’estudiar com reaccionarien dels dofins ja que anteriorment no s’havia fet mai aquesta prova.

Semblava que els cetacis gaudien veient les imatges de la televisió

Els dofins de l'estudi reaccionaven amb interés a les imatges animades de la sèrie infantil
Els dofins de l'estudi reaccionaven amb interès a les imatges animades de la sèrie infantil | Pixabay

 

La revista científica ‘Zoo Biology’ publica els resultats de la investigació, on es desprenen conclusions molt interessants de l’experiment de les televisions. Durant un període de temps, es passaven imatges, escenes del món real, d’altres peixos, com també escenes de la ficció animada d’aquesta sèrie infantil, i al llarg de la projecció els dofins mostraven senyals d’interès i atracció.

Les imatges en moviment estimulaven els exemplars com «el fet de pressionar els seus caps contra el vidre, fer moviments bruscos al nedar, mossegar les mandíbules i fins i tot assentir amb el cap quan ni tan sols sentien bé», així explicaven els autors de l’experiment. En el cas dels mascles, es van adonar que «aquests es tornaven més agressius en presenciar les imatges».

La investigació proporciona més informació de la manera com pensen els dofins

L'experiment ha impactat la classe científica i a molts usuaris de les xarxes socials. La televisió és capaç d'estimular el cervell dels cetacis, cosa que pot obrir la possibilitat d'aplicar aquest mètode a nous estudis per conèixer en què pensen.

A més se sap, per proves anteriors, que són capaços de identificar-se davant un mirall, el que són animals conscients a la seva pròpia existència i que tenen una intel·ligència semblant a la dels humans, i ara sabem que es diverteixen amb el Bob Esponja i les seves aventures.


Comentaris

envia el comentari