Dos rens es rosteixen en una platja de Finlàndia: la foto més sorprenent de l'onada de calor a Europa

Hèlsinki, la capital d'aquest país, va registrar a finals de la setmana passada una temperatura de 33,2ºC, la màxima més alta des de mitjans del s. XIX
Els pobres rens intenten alleugerar la calor sota l'ombra d'un arbre a una platja de Hèlsinki | @KALSKE

 

Sorprenents noves imatges de l'impacte que va provocar l'última onada de calor al nord d’Europa. Sembla que els rens del Pare Noel van refugiar-se del tòrrid sol a una platja de Rovaniemi, la ciutat on viu aquest personatge, sota l'ombra dels grans pins que hi ha al costat la sorra d'aquest lloc.

 

 

Encara falten força mesos per Nadal i els rens passaven les vacances prop de l’aigua per superar les pitjors temperatures de l'últim segle. L'onada de calor que ha castigat per segona vegada el continent ha deixat rècords de temperatura màxima en moltes ciutats, algunes fins i tot a la regió d'Escandinàvia. Pensem en el sorprenent fet que una regió gairebé polar experimenti més de 30ºC quan durant més de mig any està coberta de neu.

 

La temperatura a la ciutat de Porvoo, a la costa sud de Finlàndia, va arribar als 33,7ºC i Kaisaniemi, a Hèlsinki, va marcar diumenge el valor més alt de la seva història: 33,2ºC. És la dada més elevada en aquesta ciutat des que es van començar a prendre dades meteorològiques l’any 1844.

 

 

No és estrany que els rens es refresquessin al costat dels finlandesos que es banyaven a la platja per alleugerar la intensa calor. El pitjor és que aquesta imatge es pot repetir alguna vegada més aquest estiu o serà més freqüent aquest s. XXI per culpa del canvi climàtic.

 

L'ambient del nord d'Europa va ser més de 12ºC més càlid que en un juliol

La passada invasió d'aire africà a Catalunya i a mitja Europa va fer batre rècords a Paris, a prop de Londres, a tot Bèlgica, Holanda i al sud-oest d'Alemanya. En diversos països com Bèlgica i Holanda mai abans havien arribat als 40ºC. Recordem aquesta històrica onada de calor a la notícia que vam escriure la setmana passada.

 

Catalunya també va patir de valent 4 dies d’onada de calor, però sense superar els rècords del primer episodi a finals de juny. A gairebé tota la zona nord del continent europeu, la massa d'aire va fregir més de 12ºC l’ambient habitual d’aquestes dates, en països com Noruega i Alemanya.

També et pot interessar: