URGENT

🔴 Investiguen la possible violació a una menor durant el Carnaval de Calella

Dubtes científics sobre si el que es va veure a les Balears la setmana passada era o no un tauró blanc

Les imatges de l'animal han aixecat una gran polèmica entre el sector perquè podria tractar-se d'una altra espècie
 
El tauró blanc vist a l'illa de Cabrera | Alnitak 2018

 

Recorden el sorprenent trobada la setmana passada d'un tauró blanc de 5 metres a l'illa balear de Cabrera? Les imatges difoses de l'animal per l'embarcació de l'associació Alnitak van tenir un gran impacte al nostre país i a nivell internacional, pel fet que era la primera vegada en 30 anys que se’n documentava un en aigües espanyoles. Doncs l'albirament no s'ha salvat dels dubtes i les crítiques d'experts científics.

 

Segons comenten alguns experts, es posa en dubte que es tracti d'un tauró blanc, conegut amb el nom científic de carcharadon carcharias, pel fet que les imatges no són del tot clares i l'animal podria pertànyer a una altra espècie de tauró.

Possible tauró solraig en lloc de blanc

Imatge d'un exemplar de tauró blanc | Arxiu

 

Segons alguns científics crítics sobre aquesta troballa, a partir de les imatges facilitades podríem estar parlant d'un tauró solraig, isurus oxyrinchus. I és que les imatges difoses no mostren explícitament quina espècie és ni la seva mida real.

 

De fet, el mateix Institut de Ciències del Mar (ICM), del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), va publicar un comentari a les xarxes socials després de la troballa assegurant que, amb les imatges disponibles, «no es pot confirmar al 100%» que el de Cabrera sigui un tauró blanc.

 

Així mateix, els experts destaquen que, a causa de la manca d'imatges més clares, és relativament fàcil confondre un tauró blanc amb un solraig, ja que tenen unes característiques morfològiques molt similars. El blanc té un dors i laterals més grisencs clars, mentre que el solraig té aquestes zones d'un color més blau fosc.

Tauró en perill d'extinció

Exemplar de tauró solraig | Arxiu

 

Si el tauró blanc ja està en certa situació de vulnerabilitat, el solraig es troba en seriós perill d'extinció. Per aquesta raó, els experts destaquen que, si finalment es tractés d'aquesta espècie, seria igualment una gran notícia.

 

El tauró solraig és més difícil de veure a la Mediterrània fins i tot que el blanc. Aquest animal habita en aigües càlides, igual que el tauró blanc, pot arribar a fer fins a 4 metres i s'alimenta d'altres animals marins, incloent altres espècies de taurons.