Dues roques espacials s'aproximen a la Terra

La missió Neowise de la NASA ha descobert dues roques espacials en direcció a la Terra

Recreació d'un asteroide | cedida

La missió Neowise de la NASA ha descobert dues roques espacials que s'aproximen a l'òrbita del nostre planeta. Fins al moment se sap que una d'elles és amb molta probabilitat un cometa i es tenen dubten de si la segona arribaria a aquesta categoria o es tractaria d'un asteroide.

El primer dels objectes espacials, anomenat 2016 WF9, té una mida aproximada d'un quilòmetre de diàmetre i encara no es pot determinar si és un cometa o un asteroide. Aquest s'aproximarà a l'òrbita de la Terra el pròxim 25 de febrer a una distància de 51 milions de quilòmetres del nostre planeta. La NASA assegura que no és un perill per la Terra.

En canvi, el segon dels objectes identificats, el C / 2016 NEOWISE U1, té moltes possibilitats de ser un cometa per les restes de pols que allibera a mesura que s'apropa al Sol. Aquest possible cometa, podria observar-se amb uns simples prismàtics, aquesta mateixa setmana. 
 

La missió Neowise de la NASA ha detectat fins al moment 34.000 roques espacials durant tota la seva història. Aquests nous esdeveniments es produeixen després de ser reactivada al desembre del 2013 després d'una fase d'hibernació.


Comentaris

envia el comentari