Durant aquesta nit pot nevar a cotes inferiors als 1.000 metres a moltes comarques

A punts del Pirineu i del Prepirineu podrien acumular-se entre 20 i 40 cm de neu nova les pròximes hores

Primera nevada de la temporada al Montseny | @pepmollevi

Com ja fa dies que s'anuncia, un important canvi de temps arribarà entre aquesta nit de divendres i la propera matinada a Catalunya i ens tornarà a portar cap a un ambient més d'hivern. Durant la propera nit la cota de neu baixarà ràpidament amb l'arribada de la precipitació i pot veure's nevar al voltant dels 1.000 metres a moltes comarques catalanes o fins i tot per sota d'aquesta cota puntualment.

Les precipitacions en forma de pluja començaran a entrar a Catalunya entre les vuit i les nou del vespre, aproximadament, per les comarques de Lleida i Tarragona amb una cota de neu al voltant dels 1.500 metres. Ràpidament, a mesura que la pluja guanyi intensitat, la cota de neu pot baixar fins als 1.200 o 1.000 metres. Creiem que abans de la mitjanit pot nevar a cotes altes de les muntanyes tarragonines (Muntanyes de Prades o Massís dels Ports) i també en alguns sectors del Prepirineu de Lleida (Serra de Montsec, Serra del Boumort o també al Port del Comte).

Durant la matinada les precipitacions aniran avançant per les comarques de Barcelona i Girona i començaran a ser més febles a les comarques de Tarragona. La cota es mantindrà al voltant dels 1.000 metres o localment per sota. Durant la matinada de dissabte pot nevar a les comarques de l'altiplà central (la Segarra, l'Anoia, el Solsonès o el Berguedà). També durant la matinada de forma feble pot nevar al Montseny o zones altes del Moianès. En tots aquests sectors s'esperen nevades febles que amb prou feines agafaran a terra. Només podran enfarinar-se sectors com Prades o el Montseny per sobre dels 1.000 metres. Allà on nevarà de forma abundant serà al Pirineu i Prepirineu on podran acumular-se entre 20 i 40 cm de neu nova.

Mapa amb la possibilitat de veure nevar durant la nit de divendres a dissabte | Catalunya Méteo

Comentaris

envia el comentari