El 27 de juliol, la nit amb la pluja d'estels més intensa a Catalunya

Tot i que l'espectacle es pot observar des de casa, els experts recomanen els parcs naturals i els observatoris catalans

Durant el 27 i el 28 de juliol, la pluja d'estels tindrà una major intensitat a Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

Durant aquesta setmana la constel·lació d'Aquari ens ofereix una bonica pluja d'estels. La nit d'aquest dijous, 27 de juliol, i del 28 de juliol es registrarà l'afluència més gran dels delta-Aquàrids (cap al 4 de maig), germanes de les passades eta-Aquàrids (cap al 28 de juny), les restes del cometa Halley. Tot i que tant les delta com les eta provenen de la mateixa constel·lació, no venen de la mateixa font. Mentre que unes apareixen del Halley, les altres neixen d'un altre cometa, el 96P Machholz. Tal com informa 'El Tiempo Hoy', les impressionants pluges d'estels no duren tan sols un dia, sinó que es poden veure fins i tot durant setmanes. Els astres fugaços protagonistes dels pròxims dies s'han pogut observar des del passat 12 de juliol, tot i que amb més petita mesura. Durant aquests dies es podran arribar a veure un total de vint meteors cada hora. A més, la velocitat amb què passaran serà més lenta que la de les de l'any passat, les eta: uns 41 km/h que serà més fàcil veure-les.

El diari 'Abc' recull els millors llocs de Catalunya per observar els estels. El santuari del Corredor situat al parc del Montnegre i el Corredor, entre les comarques i el Vallès Oriental, es troba només a una hora de Barcelona i té 15.000 hectàrees, on també es pot gaudir de cuina catalana tradicional, és un bon lloc per veure-ho. Al Pirineu lleidatà, a la Vall d'Àssua, trobem Lo Paller del Coc, un perfecte indret hoteler que no necessita estrelles Michelin perquè les del cel seran les protagonistes de la gran vetllada. Pels qui visquin al nord del territori català, a l'Alt Empordà trobem Ultramar, un meravellós espai amb bona música, cinema i menjar.

Molt més al sud hi ha, a la Terra Alta prop d'Horta de Sant Joan, l'hotel Les Capçades, un allotjament amb molt d'encant i un emplaçament privilegiat perquè està situat a la vora de les muntanyes de Santa Bàrbara, les quals van servir d'inspiració per a l'obra de Pablo Picasso. Finalment, l'observador del Turó de l'Home al Montseny, accessible en cotxe, a una altitud de 1.705 metres, és un increïble parc natural recomanable per observar la pluja. No obstant això, és possible fer-ho des de casa o a la platja; només cal vigilar per escollir les hores més fosques de la matinada.


Comentaris

envia el comentari