El 67% dels coralls de la Gran Barrera d'Austràlia ha mort

La pèrdua de color dels coralls, és conseqüència de l'escalfament de l'aigua i l'acidificació d'aquesta | cedida

El 67% dels coralls de la Gran Barrera d'Austràlia, al nord-est del país, ha mort els últims vuit o nou mesos, segons un estudi científic publicat aquest dilluns. "Aquesta regió no va petit la pèrdua de corall dels anys 1998 o 2002, però aquesta vegada ha resultat molt malmesa", va indicar en un comunicar el professor Terry Huhes, director del Consell d'Investigació Australià, qui dirigeix l'estudi aeri de la zona.

Els experts calculen que la regió septentrional de la Gran Barrera de Corall necessitarà entre 10 i 15 anys de temps per recuperar del tot aquests coralls, a no ser que el canvi climàtic canviï els cicles i faci que es produeixin a major velocitat. Diferents estudis científics publicats aquest any alerten del mal estat dels coralls de la Gran Barrera que, amb els seus 2.300 kilòmetres de llarg és el més gran sistema de coralls del món i està declarat com a patrimoni de la humanitat per la Unesco.

 

La salut de la Gran Barrera, que conté unes 400 espècies de corall, 1.500 espècies de peixos, va començar a deteriorar-se durant la dècada dels anys 90 a causa de l'escalfament del mar i l'augment de l'acidesa de les aigües per la presència més gran de diòxid de carboni a l'atmosfera.

 

 Comentaris

envia el comentari