IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El fred de ple hivern s'imposarà a tot el territori

En aquesta segona part de l'onada de fred notarem el fred a totes les comarques catalanes

Torrent de la Cabana a Campdevànol totalment glaçat | Jaume Mos

Estem a les portes de la segona part d'aquesta onada de fred, que de moment s'ha deixat sentir a punts de muntanya. La nevada ha sigut intensa durant el cap de setmana a tot el Pirineu i les temperatures gèlides. Durant els dies vinents el fred s'imposarà a la resta de comarques catalanes. Aquesta segona part de l'onada de fred serà més seca i deixarà glaçades a moltes comarques de l'interior, localment moderades, amb temperatures mínimes que podrien baixar fins a -7 o -8 °C.

Durant les properes 72 hores s'imposarà un ambient molt fred a tot el territori català. Esperem que entre dimarts i dijous tinguem a Catalunya les temperatures més baixes dels últims 5 hiverns, en general. Les temperatures baixaran clarament tant les màximes com les mínimes i l'ambient es mantindrà molt fred tot el dia. El vent que bufarà especialment fort la jornada de dimarts incrementarà la sensació de fred a totes les comarques. Dimarts esperem unes temperatures mínimes per sota dels -20 °C a molts cims del Pirineu i temperatures per sota dels -6 o -9 °C a moltes valls pirinenques. Les temperatures també baixaran a les comarques interiors de Girona i Barcelona on podrien baixar fins als -5 o -7 °C puntualment. Allà on menys fred farà la propera nit serà a punts de la costa i de la Vall de l'Ebre, aquí esperem mínimes al voltant dels 1 a 5 °C. Les temperatures màximes durant la jornada de dimarts no pujaran gaire. Al Pirineu molt probablement no tindrem temperatures positives en tota la jornada. A l'interior les màximes pujaran fins als 2 o 6 °C, i a la costa les temperatures amb prou feines arribarien als 10 °C.

Les temperatures tocarien fons entre dimecres i dijous. Esperem glaçades intenses al Pirineu, on les temperatures mínimes baixaran fins als -10 o -12 °C. A l'interior les glaçades seran moderades entre els -6 i -10 °C. A la costa podrien arribar algunes glaçades a les desembocadures d'alguns rius, com la Tordera, o allà on el vent sigui més fluix durant la nit. Les temperatures màximes amb prou feines arribarien als 5 °C a les comarques de l'interior i entre els 5 i 8 °C al litoral.

Pel que sembla, aquesta segona part de l'onada de fred serà força seca a Catalunya i no esperem precipitacions entre dimarts i dimecres. Els últims mapes del temps obren la possibilitat a precipitacions entre dijous al vespre i divendres al matí que podrien caure en forma de neu per sobre dels 600 metres d'altitud. Encara queden força dies i caldrà estar pendent de les informacions del temps per confirmar aquesta nevada a cotes baixes o mitjanes.


Comentaris

envia el comentari