El fred s'intensificarà amb l'arribada d'un nou front

Les temperatures baixarien el proper cap de setmana i podria caure la primera nevada important al Pirineu
El fred s'intensificarà el proper cap de setmana | http://newyork.cbslocal.com/

El mes de novembre sembla que vol començar amb un notable canvi de temps. Els principals models meteorològics insinuen una situació de vents de component nord que obririen la porta a una massa força freda d'origen continental. Amb l'arribada d'aquesta massa d'aire fred des del nord d'Europa esperem que durant el proper cap de setmana les temperatures baixin arreu del territori d'una manera notable. Juntament amb el fred podria arribar un sistema frontal que podria deixar la primera nevada notable al Pirineu.

 

El fred sembla que vol treure el nas al nostre territori durant el proper cap de setmana. Al continent europeu les temperatures comencen a baixar notablement i les masses d'aire fred descendeixen de latitud. A Catalunya sembla que hauríem d'esperar al proper cap de setmana per què una massa d'aire fred ajudes a baixar notablement les temperatures a tot el territori. Passaríem d'uns valors entre 2 i 4 graus per sobre de la mitjana, els que tenim avui dia, a unes temperatures entre 2 i 4 graus per sota de la mitjana climàtica per l'època. De l'ambient de tardor passaríem a un ambient d'inici d'hivern a molts punts.

Amb unes temperatures previstes pel cap de setmana al voltant dels 2 i 4ºC a 1.500 metres d'altitud, cal esperar que algunes gelades a primeres hores del matí puguin aparèixer fora del Pirineu. A moltes comarques interiors les temperatures mínimes podrien baixar fins als 3 o 5ºC tot i localment, com dèiem, podrien registrar-se gelades puntuals en algunes fondalades. Al litoral les temperatures mínimes durant el proper cap de setmana podrien baixar fins als 7 o 9ºC. Les temperatures diürnes també baixarien tot i que ho notaríem especialment a finals del cap de setmana i durant l'inici de la pròxima setmana.

Juntament amb el fred, entre dissabte i diumenge ens podria creuar un front actiu que podria deixar pluja a bona part del territori i la primera nevada significativa al Pirineu. Encara queden força dies per aquest canvi de temps i caldrà esperar a les properes actualitzacions dels models meteorològics per veure com d'actiu acabaria arribant aquest sistema frontal.

 

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris