El gel de l'Antàrtida podria amagar la mítica ciutat de l'Atlàntida

Un vell mapa de l'imperi otomà podria demostrar aquesta hipòtesi

L'antiga civilització de l'Atlàntida podria trobar-se sota les enormes capes de gel | cedida

D'acord amb una hipòtesi científica, a l'Antàrtida podrien trobar-se restes d'assentaments humans d'èpoques prehistòriques. Diferents investigadors mencionen que en aquesta part del món es podria trobar la mítica ciutat perduda de l'Atlàntida, segons explica Daily Star.

Aquesta hipòtesi, proposada l'any 1958 per l'historiador Charles Hapgood, es basa en un enorme desplaçament de les plaques tectòniques que van deixar lliure de gel l'Antàrtida ara fa uns 12.000 anys.

La primera font històrica que sembla afirmar aquest fenomen es troba en un mapa de l'antic imperi otomà, trobat a Turquia l'any 1930. Aquest document data de l'any 1513, cent anys abans del descobriment oficial del continent, i mostra aparentment una costa antàrtica sense gel. Ara, teòrics de la conspiració no només afirmen la hipòtesi de Hapgood com certa, a més senyalen que la mítica ciutat de l'Atlàntida podria trobar-se sota el continent gelat. L'any 2013, Google Earth va mostrar unes imatges en què es podien observar estructures similars a piràmides sobresortint al gel de l'Antàrtida.

L'Atlàntida va ser mencionada per primera vegada en un dels diàlegs escrits per Plató al voltant de l'any 360 a.C. En aquests escrits es descrivia que la ciutat va ser fundada al voltant de 9.000 anys abans del seu temps. Si aquesta idea fos real, les dates coincidirien amb la hipòtesis del professor Hapgood.

 


Comentaris

envia el comentari