rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

El maig serà lleugerament plujós a punts del centre i nord de Catalunya

Els últims models estacionals de la NOAA són optimistes i indiquen precipitacions per sobre de la mitjana a les comarques del nord del país
La pluja serà superior a la mitjana climàtica a les comarques del nord de Catalunya. | delCamp.cat

 

El mes de maig, últim mes de l'any plenament primaveral, deixa normalment un temps molt variable amb ruixats diaris en alguna o altra comarca catalana. De mitjana, el mes de maig sol ser força plujós a punts de muntanya i de l'interior, amb freqüents tempestes de tarda. 

Segons els models estacionals de la NOAA, aquest mes de maig serà lleugerament més plujós del normal al centre i nord del país. S'observa especialment una anomalia positiva de precipitacions a les comarques del Pirineu. Aquest fet fa pensar que serà un mes amb ruixats freqüents i tronades de tarda a les comarques del nord de Catalunya. Per altra banda a les comarques del litoral les precipitacions estaran, en conjunt, al voltant de la mitjana climàtica per aquest mes de l'any.

 

Pel que fa a les temperatures, es presenta un maig amb temperatures normals a Catalunya. S'espera que dia rere dia la calor es vagi instal·lant a casa nostra i fins i tot pot arribar a haver-hi alguna primera entrada càlida que ens recordi a l'ambient d'estiu —aquest fet normalment es produeix els últims dies del mes. També és freqüent tenir durant els últims dies del mes de maig les primeres temperatures mínimes «tropicals» en alguns trams de la costa, és a dir, aquelles nits en què la temperatura mínima no baixa dels 20 graus.

 

Mapa amb les anomalies de pluja previstes pel mes de maig al continent europeu | NOAA