IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El mes de gener del 2017 el tercer més càlid en 137 anys de dades a escala global

A Catalunya la situació ha estat diferent i el Servei Meteorològic de Catalunya qualifica el mes de gener del 2017 com un mes fred a Catalunya

Anomalia de temperatures durant el mes de gener del 2017 al món | NASA

El mes de gener del 2017 ha estat el tercer mes de gener més càlid en 137 anys de registres moderns, segons l'últim informe de l'Institut Goddard per Estudis Espacials (GISS) de la NASA. La temperatura global s'ha situat 0,88 °C per sobre de la mitjana del segle XX, només els mesos de gener del 2016 i 2007 van ser més càlids que el gener del 2017 a escala global.

La temperatura global s'ha situat 0,88 °C per sobre la mitjana del segle XX a escala global. Nou dels geners més càlids s'han registrat al segle XXI, el desè més càlid va ser el 1998. Les zones més càlides del món durant aquest mes de gener les situem a l'est dels Estats Units i Canadà, gran part d'Amèrica del Sud, l'est de la Xina o Austràlia o el sud d'Àfrica, amb alguns valors de rècord. Per altra banda, Europa, Orient Mitjà i el nord d'Àfrica han registrat temperatures més fredes del normal. Les anàlisis mensuals de l'equip GISS de la NASA, es realitzen amb dades obtingudes per aproximadament 6.300 estacions meteorològiques de tot el món.

Un mes de gener fred a Catalunya

A Catalunya el mes de gener es pot definir com a fred, segons les dades recollides per les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya, especialment al Pirineu. Durant el mes de gener cal destacar l'episodi de fred intens del 17 al 20 de gener. Cal remarcar els -21,6 °C de mínima de l'estació de Das (Cerdanya), durant la matinada del 18 de gener. Feia més de 15 anys, des del desembre del 2001, que aquesta estació no registrava valors tan baixos. Tot i aquests valors tan baixos, l'episodi de fred no es pot considerar com excepcional, per exemple l'onada de fred del febrer del 2012 va resultar clarament més intensa i molt més persistent.

Anomalia de temperatures el mes de gener de 2017 a Catalunya | Meteocat

Comentaris

envia el comentari