IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Niño podria tornar a canviar el clima del món a finals del 2017

Els últims models meteorològics a llarg termini indiquen l'aparició del fenomen del Niño a finals d'aquest any i podria tornar a crear un caos climàtic a nivell mundial

El fenomen del Niño podria crear un caos climàtic a la Terra a finals d'any | cedida

El fenomen del Niño entre els anys 2015 i 2016 va ser un dels més intensos que es recorden i va crear un caos climàtic a àmplies regions del nostre planeta. Els últims models meteorològics a llarg termini publicats per la NOAA indiquen que un nou fenomen del Niño podria produir-se a finals d'aquest any i tornaria a crear un caos climàtic a escala global.

El Niño provoca un escalfament de les aigües a la zona del Pacífic equatorial i normalment es produeix de forma natural cada 3 o 6 anys amb una durada aproximada de 2 anys. El Centre de Predicció Climàtica de la NOAA apunta que cap al mes d'agost tindrem un nou episodi del Niño al Pacífic. El Niño, és un fenomen que provoca una alteració total del clima de la Terra i les conseqüències afecten a tot el planeta. El Niño podria provocar la reducció de la precipitació a finals d'any a la zona del sud-est asiàtic, amb importants onades de calor a la Índia i importants períodes de sequera a l'Àfrica del sud. Per altra banda les inundacions seran més importants a Amèrica del Sud i la temporada d'huracans podria ser molt més forta al Pacífic Oriental. A Europa, podríem tenir un hivern del 2017 molt més fred, especialment a l'est del continent.

El fenomen del Niño també podria tenir conseqüènciesen el clima a Catalunya a finals d'any si aquest fenomen acaba apareixent com indiquen els models de la NOAA. Un estudi detallat del Servei Meteorològic del Regne Unit (Met Office) conclou que amb l'aparició del Niño sembla que la tendència cap a un temps més humit del normal a finals d'estiu i principis de tardor podria afectar Catalunya. Pel que fa a les temperatures la tendència seria a una tardor amb valors més càlids del normal. L'aparició del Niño durant els propers mesos també podria desencadenar a Catalunya una situació de sequera al cap de 12 o 18 mesos de la seva aparició. Per tant si els últims models a llarg termini es compleixen i aquest fenomen del Niño acaba apareixent, podríem tenir una situació de sequera important al país.


Comentaris

envia el comentari