El pròxim mes d'abril podria ser lleugerament càlid a tot Catalunya

Hi haurà precipitacions lleugerament superiors a la mitjana a zones de l'interior i al Pirineu

Podríem tenir una primavera amb pluja normal a Catalunya | cedida

A punt d'arribar al mes d'abril, fem un repàs als models a llarg termini per saber quina serà la tendència de temps que podrem tenir durant el pròxim mes a Catalunya. Iniciem el primer mes de l'any plenament primavera.

Els models a llarg termini, que tenen una fiabilitat força baixa però que permeten saber quina serà la tendència de temps que hi haurà durant les pròximes setmanes, indiquen un mes d'abril amb temperatures normals o lleugerament més càlides del que és normal a Catalunya. Sembla que seria a les comarques del nord del país, sector del Pirineu i del Prepirineu on les mitjanes de temperatures del mes d'abril podrien estar entre 0,5 i 1 grau per sobre de la mitjana normal. Per a la resta del territori serà un mes d'abril amb temperatures normals, això ens fa pensar amb nits fresques i migdies molt agradables. Les amplituds tèrmiques, la diferència entre les temperatures més baixes i més altes del dia, seran marcades com és típic a la primavera.

Pel que fa a les pluges, sembla que serà un mes d'abril amb pluja normal a gran part del territori o amb pluges lleugerament superiors a la mitjana a zones del Pirineu i de l'interior. Cal recordar que l'abril és normalment un mes força plujós a Catalunya, amb molts dies de ruixats i les primeres tempestes. Sembla que podria tenir força activitat tempestuosa a la zona del Pirineu i amb alguns episodis de pluja general a la resta de Catalunya. En resum, i observant la tendència que indiquen aquests mapes a llarg termini, cal esperar un mes d'abril amb temps propi de la primavera, temperatures força adequades i dies variablesamb ruixats i algunes tempestes, especialment a punts de muntanya i de l'interior.

Mapa d'anomalia de les pluges durant el mes d'abril | NOAA
 

 


Comentaris

envia el comentari