rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

El Servei Meteorològic avisa de la intensitat de les pluges en gran part de Catalunya

Llevat d'algunes comarques de Barcelona i Lleida, la pluja serà la protagonista aquest dilluns, 10 de juliol
Les zones grogues determinen possibles xàfecs durant la tarda, mentre que les carabassa fan referència a pluges intenses. | Meteocat

 

Aquest matí de dilluns, 10 de juliol, predomina el sol a gran part de Catalunya, sobretot al litoral. No obstant això, el temps canviarà molt a partir de la tarda. La presència de ruixats i tempestes encara és protagonista a les comarques del Pallars Sobirà, la Vall d'Aran, l'Alt Urgell i el Pallars Jussà. A més, és probable que les precipitacions s'estenguin fins a la Noguera i el Ripollès. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per intensitat de pluja a gran part de les comarques del nord, el litoral i el sud del territori. Mentre que al Baix Llobregat, al Vallès Occidental, al Barcelonès, al Garraf, a l'Alt Penedès, al Baix Penedès, a la Noguera i al Segrià, predominarà el sol amb una mica de núvols, totes les altres comarques figuren a l'avís emès pel SMC.

Llevat de la Garrotxa, l'Alt Empordà i el Ripollès, que tenen un perill alt de tempesta elèctrica, el nord-est, el litoral i el sud de Catalunya es veuran afectats per possibles ruixats. Segons s'informa, els xàfecs podran anar acompanyats de calamarsa i pedra, i es preveuen fins a 20 litres d'aigua per metre quadrat en només mitja hora a les sis de la tarda. Durant la setmana, però, augmentaran les temperatures i el sol i l'estabilitat atmosfèrica predominarà en gran part del territori català.