El temps torna a complicar-se el cap de setmana

Els ruixats, i algunes tempestes, podrien aparèixer entre la tarda de divendres i fins al migdia de diumenge a moltes comarques

S'esperen ruixats i tempestes de tarda | cedida

Després uns dies de calma meteorològica, un nou canvi de temps truca a la porta de Catalunya i sembla que arribarà a la tarda de divendres. Els temps insegur, amb xàfecs i algunes tempestes, serà la tònica dominant de temps el cap de setmana.

Entre divendres i fins diumenge, arriba a Catalunya un nou canvi de temps que portarà un temps molt més inestable amb l'aparició de ruixats i algunes tempestes a moltes comarques catalanes. Aquest canvi també es notarà amb una baixada de les temperatures i el retorn a un ambient lleugerament més fresc. Divendres ja es notarà aquest canvi de temps amb l'augment dels núvols, especialment durant la tarda. Serà a últimes hores de la tarda quan els ruixats entraran per les comarques de Lleida i Tarragona avançant cap a les comarques de Barcelona i Girona ja entrada la nit. En principi els ruixats hauran de ser d'intensitat feble, però localment no es descarta algun ruixat moderat acompanyat de tempesta.

La part més «intensa» d'aquest canvi de temps s'espera entre dissabte i diumenge. Dissabte s'espera un dia molt insegur amb moltes nuvolades arreu del territori. Durant el migdia i la tarda, els ruixats aniran a més, especialment en àrees de muntanya de les comarques de Girona i del nord de Barcelona (Cerdanya, Ripollès, Garrotxa, Osona, Pla de l'Estany, Berguedà). De forma més esporàdica, també poden aparèixer ruixats a les muntanyes tarragonines i a la resta del Pirineu. Durant la tarda i el vespre, aquests ruixats podran arribar a les comarques de la costa, especialment entre el nord del Camp de Tarragona i les comarques del sud de Girona, localment amb intensitat moderada. A la nit els ruixats aniran clarament a menys. Aquesta mateixa situació, amb ruixats a muntanya durant el migdia i la tarda, i la possibilitat d'alguns xàfecs al vespre a la costa, es repetirà també al llarg de la jornada de diumenge.

Acompanyant aquest temps més insegur, hi haurà també una baixada de les temperatures general a Catalunya. No s'espera un ambient fred, però sí força més fresc comparat amb les temperatures de dimecres. La baixada de temperatures serà més marcada allà on els núvols siguin més abundants i per tant es notarà menys a les comarques de la costa.


Comentaris

envia el comentari