El temps tornaria a canviar coincidint amb el pont

S'esperen precipitacions especialment entre diumenge i dilluns

La pluja seria especialment abundant la jornada de dilluns | cedida

Una nova borrasca podria canviar el temps a Catalunya entre diumenge i dilluns. Els últims mapes del temps indiquen que la situació empitjoraria diumenge amb un dia molt ennuvolat i els primers plugims. Dilluns podríem tenir un dia passat per aigua a gran part de Catalunya i fins i tot amb alguns registres importants de precipitació a les comarques del sud del país.

Dissabte esperem en conjunt un dia estable a gran part del territori. Durant el matí tindríem en conjunt un cel serè a gran part de les comarques del nord del país. Durant el migdia i la tarda els núvols guanyarien terreny per les comarques del sud i del litoral de Tarragona i Barcelona deixant un cel força ennuvolat. A última hora del dia no descartem els primers plugims febles a les Terres de l'Ebre. Les temperatures no experimentarien grans canvis durant la jornada de dissabte, la matinada seria força freda a l'interior i podrien repetir-se algunes glaçades febles.

El temps canviaria durant la jornada de diumenge. Diumenge al matí tindríem un cel ennuvolat arreu del país amb les primeres precipitacions afectant les comarques de Tarragona i sud de Lleida. Seria durant el vespre i la nit quan les precipitacions guanyarien terreny i podríem afectar pràcticament totes les comarques catalanes, les més abundants s'esperen a punts del litoral on podrien acumular-se entre 10 i 15 mm en general. Les temperatures pujarien durant la matinada de diumenge arreu del país, ja que tindríem el cel tapat, les temperatures màximes per altra banda podrien baixar lleugerament.

Dilluns la situació continuaria complicada amb pluja a moltes comarques catalanes durant el matí que localment podrien ser abundants. De cara a la tarda i vespre sembla que la pluja hauria d'anar a menys. La neu podria caure només a les cotes més elevades del Pirineu, al voltant dels 1.600 o 1.800 metres en conjunt. La situació sembla que milloraria a partir de dimarts i no s'esperen més precipitacions durant la setmana vinent. Tot i així no tindríem uns dies dominats pel sol i creuarien el cel nombroses bandes de núvols alts i mitjans deixant el cel molt enterbolit arreu del territori català.


Comentaris

envia el comentari