rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

El vent, el fred i la neu protagonistes del temps aquest dimarts a Catalunya

El temps serà molt diferent segons en quina comarca ens trobem
El vent incrementarà la sensació de fred a moltes comarques | cedida

 

L'arribada d'un petit front complicarà el temps aquest dimarts a moltes comarques catalanes. El vent, la neu o el fred seràn els protagonistes del temps segons en quina comarca de Catalunya ens trobem. La nevada pot ser intensa a la cara nord del Pirineu on podrien acumular-se més de 50 cm a les cotes més altes.

L'arribada d'un petit front acabaria amb la calma meteorològica que hem tingut durant molts dies a Catalunya. Durant la jornada de dimarts esperem un temps més canviant a Catalunya amb la presència del vent, el fred o la neu a diferents punts del territori. Durant el matí de dimarts els núvols serien presents a bona part de Catalunya, prims a la costa i més importants al Pirineu on ja podrien escapar-se les primeres precipitacions. Durant el migdia i la tarda la nevada podria ser molt abundant a la cara nord del Pirineu on podrien acumular-se més de 50 cm a les cotes més altes. La cota de neu podria baixar fins als 800 metres durant la tarda. A la resta del territori el més destacable seria el vent. El vent de tramuntana bufaria amb força durant la tarda a l'Empordà i als cims més elevats del Pirineu, podrien superar-se puntualment els 90 km/h. El vent de mestral bufaria amb força també a les comarques del sud de Lleida, a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, les ratxes podrien superar els 60 o 80 km/h. Aquest vent incrementaria notablement la sensació de fred.

 

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ja ha publicat diferents avisos per mal temps a moltes comarques catalanes. Per una banda s'ha publicat un avís per acumulacions de neu superiors als 20 cm a la Vall d'Aran i també per acumulacions de neu superiors als 10 cm al Pirineu de Lleida. Per vent s'ha publicat un avís a les comarques de Tarragona per ratxes que podrien superar els 70 km/h.

 

Avisos per neu i vent publicats per AEMET per dimarts 10 de gener | AEMET