IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 20 consells per afrontar una onada de fred

Consells imprescindibles per afrontar les baixes temperatures

Els consells per afrontar una onada de fred | Cedida

Davant els pronòstics d'un episodi de temperatures molt baixes al nostre territori, presenten un llistat amb els consells que tothom hauria de conèixer per estar millor preparat a l'arribada de l'intens fred.

Consells a tenir en compte a casa:

1. Tingueu preparat un transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola.

2. Cal que disposeu d’una reserva mínima de medicaments per a la gent gran i els malalts crònics i de tipus respiratori.

3. Davant d’un avís de baixada extrema de les temperatures, si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.

4. No utilitzeu espelmes. Si és l’única alternativa, poseu-les en espalmatòries perquè  no es tombin. Recordeu sempre d’apagar-les abans d’anar a dormir o en sortir de casa i eviteu que els nens les manipulin.

5. Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.

6. Vigileu amb els aparells de calefacció, cal seguir unes indicacions especials que trobareu aquí

Consells a tenir en compte a l'exterior:

7. Eviteu els canvis sobtats de temperatura.

8. En dies d’onada de fred, eviteu que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Si cal que surtin a l’exterior, eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.

9. Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.

10. Protegiu-vos la cara i el cap. Tingueu a mà guants i bufanda. 

11. Eviteu l’entrada d’aire fred directa als pulmons. 

12. No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.

13. Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, si feu esforços físics intensos correu el perill de patir una lesió.

Consells a tenir en compte si agafeu el vehicle:

14. Feu-ho només si és imprescindible, eviteu desplaçar-vos de nit. Consulteu prèviament la informació meteorològica i l’estat del trànsit i seguiu els consells del Servei Català de Trànsit.

15. Porteu el dipòsit de combustible ple i cadenes, assegureu-vos que les sabeu col·locar.

16. Reviseu els pneumàtics, el líquid anticongelant, l’estat de les bateries, els llums i els frens.

17. Porteu també roba d’abric, un telèfon mòbil carregat i el carregador, aigua i aliments energètics.

18. Si viviu o us desplaceu a zones de muntanya, feu servir pneumàtics d’hivern.

19. A dins del cotxe, si teniu la calefacció engegada, deixeu una finestra entreoberta per renovar l’aire.

20. Conduint aneu amb compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar el cotxe. Les plaques de gel acostumen a trobar-se a les zones més ombrívoles de les carreteres.


Comentaris

envia el comentari