rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Els científics alerten d'una extinció d'animals massiva

.
El guepard, un dels animals en perill d'extinció | Zoological Society of London

 

Un grup d'investigadors de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i de la Universitat de Stanford, als Estats Units, alerta que la Terra és a prop de la sisena extinció massiva d'animals. Més del 30% d'espècies de vertebrats disminueix en població i, d'altra banda, dues espècies s'extingeixen cada any al planeta. Una altra investigació, tal com assenyala 'El Periódico', indicava l'any 2015 que ens encaminem cap a una extinció en massa només equiparable a la que es va viure a l'època dels dinosaures, fa 66 milions d'anys.

Es calcula que corren perill el 41% de les espècies d'amfibis i fins a un 26% de les d'animals, i que les principals causes d'aquesta pèrdua de fauna es deu a la pèrdua d'hàbitat, la sobreexplotació, la contaminació, la 'toxificació' i el canvi climàtic. Un altre estudi al respecte indica que un 50% dels animals que han estat alguna vegada a la Terra ja han desaparegut, cosa que alerta de la pèrdua de diversitat biològica. 

 

Aquesta investigació i el seu autor principal, Gerardo Ceballos, de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, és molt crític amb l'ésser humà: «La pèrdua massiva de poblacions i espècies reflecteix la nostra falta d'empatia amb totes les espècies silvestres que han sigut els nostres companys des dels nostres orígens», assegura. Rodolfo Dirzo, de la Universitat de Stanford, qualifica el decreixement de la fauna d'«aniquilació biològica». La pèrdua d'espècies no només afecta les poblacions perdudes, sinó que també el seu entorn. D'aquesta manera, poden arribar a veure's amenaçades xarxes ecològiques després de veure mancades algunes de les seves peces, i els ecosistemes també en pateixen les conseqüències.