IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els embassaments catalans segueixen augmentant els seus nivells d'aigua

Les reserves d'aigua dels embassaments de les conques internes ja superen el 70% segons les últimes dades de l'ACA

Embassament de la Baells | cedida

Les últimes dades publicades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) indiquen que el conjunt d'embassaments de les conques internes catalanes ja superen el 70% de la seva capacitat. La majoria d'embassaments catalans han augmentat durant els últims dies les seves reserves i la pujada de temperatures amb l'acceleració del desgel al Pirineu encara podrien fer augmentar més les reserves durant els propers dies.

El conjunt dels embassaments de les conques internes a Catalunya es troba al 70,7% de la seva capacitat total. Fa exactament un any es trobaven lleugerament per sota, al voltant del 67% de la seva capacitat. En conjunt l'estat actual dels embassaments de les conques internes supera la mitjana per les dates dels últims 10 anys. Durant l'última setmana la majoria d'embassaments han registrat un increment de les reserves d'aigua. Actualment hi ha embassaments que superen el 80% de la seva capacitat, com serien el Foix, Sant Ponç o la Baells. Per altra banda els embassaments amb pitjors reserves els trobem a les comarques tarragonines on el pantà de Siurana es troba només en el 35% de la seva capacitat o el de Riudecanyes en el 39% de la seva capacitat.

També són destacables les reserves d'aigua dels embassaments catalans de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre on diferents embassaments es troben pràcticament al màxim de la seva capacitat. Cal destacar l'embassament de Riba-roja d'Ebre al 98% de la seva capacitat o el de Terradets al 95% de la seva capacitat.


Comentaris

envia el comentari