IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els mapes a llarg termini indiquen una primavera més càlida del que és normal a Catalunya

Sembla que durant els pròxims mesos seguirà la tendència de temperatures per sobre de les que són habituals al nostre territori

Les precipitacions poden ser les esperades per l'època que és. | cedida

Segons els models a llarg termini publicats pel centre de predicció climàtica de la NOAA la primavera d'aquest 2017 serà més càlida del que és normal a Catalunya i per tant seguirem amb la tendència d'aquest inici d'any.

La NOAA publica regularment uns mapes del temps que ens indiquen la tendència del temps que pot fer durant els pròxims mesos. Aquests mapes a llarg termini solen tenir una fiabilitat força més baixa que els mapes que s'utilitzen diàriament per fer les previsions del temps. Tot i així, amb aquests mapes podem tenir una idea de quina serà la tendència del temps durant els mesos que venen.

Pel que fa a la previsió per aquesta primavera meteorològica, que iniciarem aquest 1 de març, sembla que serà més càlida del que és normal a Catalunya. Tot i que vam iniciar un mes de gener amb força fred, el febrer ha estat un més molt càlid a Catalunya i sembla que la tendència a temperatures per sobre de les que són habituals seguirà durant els pròxims tres mesos. Els models a llarg termini indiquen unes temperatures entre 0,5 i 1 grau per sobre de la mitjana els pròxims tres mesos a Catalunya. Aquesta tendència també és vàlida per bona part del continent europeu i ens fa pensar en una primavera amb el pas de molts fronts atlàntics i per tant amb un ambient suau i vent de ponent a Catalunya. Pel que fa a les pluges, els models a llarg termini de la NOAA pronostiquen una primavera amb pluges normals a Catalunya. Per tant podria haver-hi una primavera amb força pluja en moltes comarques amb l'aparició de les primeres tempestes. Cal recordar que aquests mapes només ens serveixen per tenir una lleugera idea del que pot passar i no vol dir que no tinguem durant els mesos vinents alguns dies amb temperatures més baixes de les normals o episodis de fortes pluges.

Anomalia de les temperatures els tres mesos vinents a Europa, segons els mapes de la NOAA | NOAA

Comentaris

envia el comentari