Els models a llarg termini indiquen un hivern lleugerament càlid i sec

Repasem els últims models a llarg termini proporcionats per la NOAA per saber quina serà la tendència de temps aquest hivern

Neu a la platja de Salou | JORDI BLASI

Els models a llarg termini ens serveixen per tenir una idea molt aproximada del temps que podríem tenir els pròxims mesos. No hem d'agafar aquests models com una referència clara del temps que ha de venir a llarg termini, ja que aquestes previsions solen tenir un encert molt baix. Repassarem els últims models a llarg termini publicats per la NOAA per intentar esbrinar quin temps podríem tenir aquest hivern a Catalunya.

Els últims models publicats per la NOAA (el Servei Atmosfèric i Oceànic dels Estats Units), indicarien en termes generals un hivern amb temperatures lleugerament per sobre de la mitjana i unes precipitacions lleugerament per sota de la mitjana climàtica al nostre territori. Cal dir, que l'hivern al nostre territori és en conjunt sec i després de l'estiu és l'estació més seca de l'any a Catalunya (sempre parlant de forma general). Així doncs mirant els últims mapes podríem tenir un hivern lleugerament càlid al conjunt de Catalunya. Les precipitacions lleugerament per sota de la mitjana ens fan pensar que seria un hivern força sec, més del que ja és habitual que sigui a Catalunya.

Aquesta és només una tendència més del temps que podríem tenir els mesos vinents a Catalunya. A mitjans del passat mes de novembre vam explicar la teoria de com l'escalfament de la zona de l'Àrtic podria deixar un hivern gèlid a Europa, i de moment això no està passant. A inicis del mes de desembre ja vam fer un petit repàs als models estacions publicats pel mateix organisme i l'última actualització confirmaria el que ja deien a principis de mes.

Anomalia de temperatures a Europa pels propers 3 mesos, segons la NOAA | NOAA

Comentaris

envia el comentari