Actualització: Empitjoren les alertes pel temporal de vent de cara a les properes hores

Les ventades afectaran especialment les comarques de Tarragona, Barcelona, pla de Lleida i zones elevades del centre. Protecció Civil ha activat l’alerta del pla VENTCAT

Imatge d'un arbre caigut pel vent en una carretera catalana
El fort temporal de vent viurà el seu punt àlgid divendres | Bombers

La potent borrasca 'Alex' ha arribat puntual a la península Ibèrica i, a Catalunya, ens ha aportat unes primeres hores de divendres, 2 d’octubre, passades per aigua amb ruixats arreu, en conjunt febles. Les precipitacions aniran clarament desapareixent de la majoria de comarques a la tarda, però això donarà pas a l’enfortiment del temporal de vent i a la baixada brusca de les temperatures. De fet, el Meteocat ha empitjorat les alertes per fortes ventades.

Fins ara, el vent ha bufat de component sud-est i oest, però de cara a la tarda girarà a ponent i mestral, alhora que s’enfortirà. Els cops de vent més importants els esperem a les comarques de Tarragona, l’Altiplà Central, pla de Lleida i gran part de les comarques de Barcelona, així com altres zones elevades del territori, especialment els cims del Pirineu.

La majoria de ràfegues es mouran entre els 50 i 70 km/h, però puntualment es poden assolir els 80 o 100 km/h a les zones clàssicament més ventades. Molt de compte si hem de conduir i, sobretot, enretirem elements que puguin caure amb un cop de vent de balcons, terrasses i façanes. Protecció Civil té activada l’alerta del pla VENTCAT i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha elevat les alertes de color taronja i groc a gran part del territori:

Mapa d'alertes per fort vent a Catalunya el 2 d'octubre del 2020
Mapa d'alertes per fort aquest divendres | Meteocat

Cap de setmana ventós

De cara al cap de setmana, dissabte serà un dia molt ventós a tot el centre i sud de Catalunya,, raó per la qual es mantenen les alertes activades a moltes comarques. Tot plegat amb més sol, tot i que amb restes de xàfecs i nevades al Pirineu, i un ambient clarament d’avançada tardor accentuat pel vent fred. Diumenge encara faria vent, però aniria a menys.

Mapa d'alertes per fort vent a Catalunya el 3 d'octubre del 2020
Mapa d'alertes per fort aquest dissabte | Meteocat


Comentaris

envia el comentari