Un enorme forat engoleix part d'una platja a Austràlia

Inskip Point es troba a l’est del país oceànic i aquests últims dies hi ha hagut un despreniment d’entre 200 i 300 metres d’amplada i 7 i mig de profunditat a causa de les marees

Imatge de la platja que s'ha vist afectada per l'enorme forat
Imatge de la platja que s'ha vist afectada per l'enorme forat | Rainbow Beach Helicopters

Una platja d’Austràlia està en vies de desaparició a causa dels constants esfondraments que pateix. Aquest punts, anomenat Inskip Point i ubicat a l’est d’aquest país oceànic, porta temps patint un retrocés, però ha estat ara quan les intenses marees marines han format un forat que fa entre 200 i 300 metres d’amplada i 7,5 de profunditat.

Aquesta platja en concret s’anomena Rainbow Beach i està a tan sols uns quilòmetres del Parc Nacional Gran Arenosa. El forat no ha provocat danys materials ni personals, però ha atrapat una zona d’arbres d’aquesta península, raó per la qual els efectes de la desaparició progressiva de la platja comencen a ser molt evidents.

Un problema natural derivat dels corrents marins

Aquest despreniment de terres es va produir a finals de setembre, concretament durant la nit del 23 al 24 d’aquell mes, i, segons el Ministeri de Ciència i Medi Ambient del país, s’ha demanat als usuaris d’un càmping molt proper que evitin apropar-se a aquesta platja que s’ha enfonsat per evitar ensurts.

Segons afirmen els experts, la causa d’aquesta desaparició de la platja és totalment natural, concretament, derivada d’un enfonsament de la línia de la costa degut a les onades, els constants i forts corrents i les marees. Uns efectes que són ben visibles en aquesta àrea tan turística d’Austràlia.

L’any 2015 hi va haver pèrdues importants a causa d’un nou despreniment

No és ni molt menys la primera vegada que aquesta zona de costa pateix despreniments d’aquestes característiques. Sense anar més lluny, l’any 2015 es va formar un altre forat de cop i volta molt a prop d’on s’ha produït aquest. En aquell cas, però, malgrat no haver de lamentar víctimes mortals, l’enorme forat es va empassar caravanes, tendes de campanya i molts altres materials d’un càmping que hi havia a la zona.  


Comentaris

envia el comentari