rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Ensurt i caos en una platja de Menorca pel pas d’un remolí de vent

Es fets van passar dimarts a la platja de Binibèquer i malgrat l’espectacularitat de les imatges no s’han hagut de lamentar ferits

 

Els banyistes i turistes que es trobaven cap a les dues del migdia d’ahir dimarts a la platja de Binibèquer, al municipi de Sant Lluís de l’illa de Menorca, van patir un veritable ensurt quan es van veure sorpresos per un remolí de vent d’estiu que va provocar el caos en aquest punt.

 

Les espectaculars imatges mostres com els para-sols, els matalassos inflables i altres elements que tenien els banyistes sortien volant molts metres amunt i tornaven a impactar al terra. Malgrat la intensitat del vent i de la caiguda dels objectes, no s’han hagut de lamentar ferits, tret d’un home que va rebre l’impacte d’un para-sol però sense cap ferida de consideració, segons van explicar els socorristes.

Un remolí de «bon temps»

El remolí de vent va provocar el caos en pocs segons | Twitter
 

Tot i l’espectacularitat de les imatges, el que va passar en aquesta platja de Menorca no va ser ni un tornado, ni una mànega marina ni un cap de fibló. Es tracta d’un remolí de vent d’estiu que es produeix en situacions de bon temps, sovint a causa del contrast de temperatures.

 

El remolí va durar prop d’un minut i feia un diàmetre d’uns quatre metres i una alçada de 20 metres. Unes mides suficients per fer aixecar la sorra i tots els objectes que es trobés pel davant.

El remolí, presenciat per molta gent

Els remolins de vent es produeixen amb més freqüència del que podríem pensar a les costes del Mediterrani. No obstant, en aquest cas hem de tenir en compte que ens trobem en unes dates en les que les Illes Balears, també Menorca, es troben plenes de turistes que venen a passar les seves vacances a la platja.

 

Per aquesta raó, aquest remolí ha causat tant rebombori a les xarxes, ja que va ser presenciat per molta gent i les imatges es van difondre ràpidament per Internet a través dels telèfons mòbils dels banyistes.