Ensurt d’uns excursionistes al topar-se amb una ossa a la Val d’Aran

L’animal va tenir una actitud defensiva perquè anava acompanyada dels seus tres cadells i un dels nois es va perdre quan fugia espantat

Imatge de l'ossa que es creu que es podrien haver trobat els excursionistes
Imatge de l'ossa que es creu que es podrien haver trobat els excursionistes | Conselh Generau d'Aran

Gran ensurt el que es van endur ahir dimarts un grup de quatre excursionistes francesos a la Val d’Aran. Els fets van tenir lloc al municipi de Montgarri quan els excursionistes es van topar amb una ossa i els seus tres cadells. Un dels membres del grup, un noi de 22 anys, va estar durant uns minuts a menys de 10 metres de l’animal, que es va mostrar molt agressiu per defensar les cries. 

L’ossa es va mantenir ferma davant del noi, que no parava de fer gestos i cridar, però, malgrat la tensió, l’animal no va atacar l’excursionista, i l’ossa va marxar amb els seus cadells quan aquests ja s’havien allunyat.

Va ser en aquell moment quan el noi va sortir corrent muntanya amunt i es va acabar allunyant del grup, en el qual també hi havia el seu pare i el germà. El jove es va acabar perdent i la família va trucar al telèfon d’emergències 112 per alertar dels fets. No va ser fins que el noi va trobar un punt amb cobertura que va poder enviar la seva ubicació i va poder ser rescatat. 

El dispositiu de recerca va comptar amb la participació de la Unitat Aèria dels Agents Rurals, els Mossos d’Esquadra, els Bombers i els Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran.

Els ossos estan causant problemes a la Val d'Aran
Els ossos estan causant problemes a la Val d'Aran | Arxiu

 

Intentar trobar l’ossa

Arrel d’aquests fets, el Conselh Generau d’Aran ha rastrejat la zona amb gossos ensinistrats per intentar trobar alguna pista de l’ossa. Fins ara, tan sols s’han trobat pels de l’animal que serviran per identificar-lo genèticament.

A més, es recuperaran algunes fotos de les càmeres de fototrampeig que hi ha a la zona, ja que en les gravacions es pot observar l’ossa amb els seus tres cadells. Es creu que, probablement, aquests són els animals amb els que es va trobar el jove francès.  

Què fer davant d’un os

El Conselh Generau d’Aran recorda que, en cas de trobar-nos amb un os, és important fer-se sentir lluny. És a dir, que si ens trobem a poca distància de l’animal cal allunyar-se lentament però que es noti que no som agressius, ja que fer gestos o cridar por interpretar-se com un perill. 


Comentaris

envia el comentari