Imatge del pati de l'Escola Turó del Cargol on s'ha trobat la serp

Ensurt en una escola de Barcelona per l’aparició d’una serp enorme

El rèptil va aparèixer fins a dues vegades al pati de l’Escola Turó del Cargol, a Gràcia, on s’amagava en una roca. L’animal no és verinós i una mestra el va capturar per tornar-la a Collserola

Ensurt dels grans en una escola de Barcelona a causa de l’aparició d’una serp de grans magnituds al seu pati. Es tracta de l’Escola Turó del Cargol, ubicada al barri de la Salut, districte de Gràcia de la capital catalana, i, segons informa ‘Betevé’, el rèptil, que va arribar des de Collserola, va ser vist fins a dues vegades, ja que vivia en una roca del pati del centre.

L'animal va ser percebut pels alumnes i professorat del centre fa 15 dies. Va ser una professora la que es va adonar que el rèptil s’amagava a l’interior d’una roca del pati de l’escola. Arrel de la descoberta, la direcció del centre va alertar els agents rurals perquè actuessin i la capturessin.

No obstant, els experts no van poder finalment fer sortir la serp de la roca, raó per la qual els Agents Rurals van acabar marxant però van deixar al centre un tub per caçar-la en cas que tornés a sortir. El desenllaç d’aquesta curiosa història animal al bell mig de Barcelona va produir-se fa pocs dies, quan el rèptil va tornar a sortir i una mestra va aconseguir que l’animal entrés al tub.

La serp trobada és autòctona de la serra de Collserola
La serp trobada és autòctona de la serra de Collserola | Arxiu

 

La serp ja ha estat reintroduïda a Collserola

Un cop la serp va ser capturada, els Agents Rurals van tornar a l’escola, on van agafar la serp i la van reintroduir als boscos de Collserola, el seu hàbitat natural. Segons explica ‘Betevé’, l’anècdota de la serp va ser una «experiència única» pels alumnes, que van proposar sense èxit rebatejar el centre amb el nom de l’Escola Turó de la Serp.

En concret, es tracta d’una serp verda de color marró, espècie autòctona de la muntanya de la serra de Collserola. No és ni molt menys verinosa  i, més enllà de la impressió que pot causar, no representa cap perill per a les persones. De fet, s’alimenta tan sols de ratolins, insectes i ocells, principalment.

També et pot interessar...