Episodi de pluja general i generosa a mitjans de setmana

Les pluges es podrien estendre des del pròxim dimecres fins divendres
 

 

Ens trobem a l’espera de l’arribada d’una important borrasca que creuarà la península Ibèrica aquesta setmana i ens deixaria un episodi de pluja general i generosa a gran part del territori.

 

Dimecres iniciaríem l’episodi de pluja a partir del migdia amb la generalització de les precipitacions des de les comarques del sud i Ponent avançant amb el pas de les hores cap a les comarques de Barcelona i Girona posteriorment. Esperem durant el matí els primers xàfecs moderats a les comarques litorals de Barcelona o Girona, localment acompanyats de tempesta. Al llarg de la jornada de dimecres acabaria plovent a pràcticament totes les comarques catalanes tot i que els registres més importants es concentrarien al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.

 

Aquesta situació de pluja s’allargaria durant les jornades de dijous i divendres, perdent potser una mica d’intensitat i d’extensió la precipitació durant la jornada de dijous. Divendres els ruixats podrien reactivar-se a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona tot i que de nou podria acabar plovent a gran part del territori català.

 

Les temperatures baixarien amb l’arribada de la borrasca i esperem un ambient plenament de tardor. Amb aquesta baixada de temperatures les precipitacions podrien caure en forma de neu, però només als cims més elevats del Pirineu. A partir dels 2.000 metres d’altitud, es podrien acumular importants gruixos de neu aquesta setmana.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat avisos per intensitats de pluja en algunes comarques catalanes, preferentment del litoral i prelitoral.