ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

L’erupció del volcà Agung obliga a cancel·lar diversos vols a Bali

La muntanya ha entrat en erupció aquest dissabte en aquesta illa d’Indonèsia i els vols afectats són sobretot els que connecten la zona amb Austràlia

Imatge de l'erupció del volcà Agung
Imatge de l'erupció del volcà Agung | Twitter

L’erupció del volcà Agung a l’illa de Bali, a Indonèsia, ha obligat a cancel·lar diversos vols en aquest país del sud-est asiàtic. La muntanya ha entrat en erupció aquest dissabte i els trajectes aeris que s’han vist més afectats pel núvol de cendra són, per ara, els que connecten l’illa amb Austràlia, tant d’anada com de tornada.

Les companyies aèries més afectades per aquesta situació són Qantas Airways, Virgin Australia Airlines i Jet Star, mentre que un avió ha hagut de ser desviat a Darwin, al nord d’Austràlia. S’ha activat l’alerta taronja d’aviació, ja que el nivell d’alerta per erupció es manté en el grau 3 sobre 4. En aquest sentit, Elfi Amir, cap de l’Autoritat Aeroportuària de Bali, ha informat als passatgers que s’han posat en marxa els plans de contingència previstos en aquestes situacions.

Un volcà molt actiu des que va despertar l’any 2017

El volcà Agung s’ha mostrat molt actiu des que l’any 2017 va despertar entrant en erupció. La darrera explosió ha durat tan sols 4 minuts i mig, temps suficient per fer trontollar la zona, expulsar material incandescent, deixar una capa de cendra a nou pobles del seu voltant i produir un núvol que ha arribat als 4.000 o 5.000 metres d’altura. No consten víctimes mortals.

L’última vegada que el volcà va despertar va ser l’any 1963. En aquella ocasió, les conseqüències van ser molt més greus, ja que durant un any va causar la mort de prop de 1.000 persones. I és que Indonèsia es troba al bell mig del denominat Anell de Foc del Pacífic, zona amb molta activitat sísmica i volcànica. De fet, aquest país registra milers de terratrèmols al llarg de l’any i alguns tsunamis, esdeveniments que provoquen cada any la mort de moltes persones.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari