Nova i espectacular erupció del volcà Popocatépetl a Mèxic

Es tracta d’una de les explosions més grans que es recorden dels últims anys. No hi ha ferits però el fort soroll que ha originat l’explosió s’ha sentit en un radi de 40 quilòmetres

Imatge de l'erupció del volcà Popocatépetl
Imatge de l'erupció del volcà Popocatépetl | Twitter

L’actiu volcà Popocatépetl, ubicat a l’estat de Puebla de Mèxic, ha viscut aquestes últimes hores una de les erupcions més importants que es recorden els darrers anys. Malgrat que afortunadament no s’han hagut de lamentar danys personals, l’explosió ha estat tan forta que ha llançat material incandescent a 2,5 quilòmetres amb molta cendra en suspensió i els sorolls s’han sentit en un radio de 40 quilòmetres.

Així ho ha informat la Coordinació Estatal de Protecció Civil de l’estat de Puebla, afegint que la columna de gas i cendra que ha emès el volcà ha arribar a uns 1,2 quilòmetres d’altura. Per la seva banda, el Centre Nacional de Prevenció de Desastres ha demanat a la població que no s’apropi a la muntanya, especialment al cràter del volcà, pel perill que hi ha de caiguda de materials. 

Continua l’alerta per l’erupció del volcà

Les autoritats mantenen l’alerta de color groc en fase 2 per l’erupció del volcà, ja que el procés segueix en marxa. No obstant, no ha estat necessària l’evacuació de la població dels municipis propers a la zona perillosa, mentre que Protecció Civil continua inspeccionant tota l’àrea per descartar del tot que l’erupció hagi provocat danys materials i personals. 

A principis del mes de març, el volcà Popocatépetl ja va patir una altra explosió, no tan violenta com la que s’ha viscut en aquestes últimes hores. En aquella ocasió, l’icònic volcà mexicà va viure el seu moment més àlgid de matinada i es van registrar unes sis explosions.

Aquest volcà, amb 5.426 metres d’altitud, és la segona muntanya més alta de Mèxic i és visitat cada any per milers d’aficionats, turistes i especialistes. Té una elevada activitat volcànica i, de fet, aquest 2019 ja n’hi va haver una altra abans que totes aquestes, concretament el 23 de gener, si bé la més important s’ha registrat ara.


Comentaris

envia el comentari