Almenys 10 morts i dos desapareguts al Brasil per una esllavissada

Entre les víctimes es troba un nen i també hi ha 11 persones ferides. Les fortes pluges dels últims dies estarien darrera d’aquest despreniment i es busquen més supervivients

Aquesta tardor està sent molt dramàtica a nivell meteorològic a moltes parts del món, inclòs el Mediterrani, amb víctimes mortals en diferents temporals. Ara és a Brasil on les condicions extremes han provocat una esllavissada quest dissabte que ha deixat almenys 10 morts, entre ells un nen, i dos desapareguts. 

Segons informen les autoritats del país, el despreniment de terra, que també ha causat 11 ferits, ha tingut lloc a la comunitat de Morro de Boa Esperança, a Nitori, ubicat a l’estat de Río de Janeiro. A més del nen, entre les víctimes hi ha dues dones grans, mentre que entre els ferits hi ha un nadó i dos nens, que han estat ingressats en diferents hospitals de la regió amb pronòstics de diversa consideració.

La forta pluja està al darrera de la desgràcia

Es dona la circumstància que les fortes pluges dels últims dies, especialment la tempesta prèvia al dissabte i que mantenien en alerta la zona, haurien debilitat el terreny i, posteriorment, s’hauria provocat aquesta esllavissada de terra queha atrapat almenys 6 habitatges que estaven ubicades en aquest punt.

Prop de 200 professionals dels serveis d’emergència treballen a la zona amb la prioritat de trobar més supervivents sota el fang i la runa, especialment al llarg de les properes 48 hores. En aquest sentit, no es descarta que hi hagi encara més persones atrapades, raó per la qual es creu que la xifra de morts i ferits encara podria augmentar.

«Tothom sabia que això acabaria passant»

Malgrat que les autoritats afirmen que Morro da Esperança no era considerada una zona d’alt risc geològic, alguns dels seus habitants denuncien que «tothom sabia que això acabaria passant».  En aquest sentit, alguns professionals afirmen que els governants els hi ha faltat iniciativa a l’hora de solucionar un problema que pateixen en diferents zones del país.

Cal destacar que l’última gran tragèdia d’aquestes característiques a Brasil es va produir l’any 2010,  quan una esllavissada a Morro de Bumba, un antic abocador on es van construir ‘faveles’, va acabar amb la vida de 46 persones i 50 cases van quedar arrasades.