Una nova esllavissada al Pirineu afecta la canonada d’una central hidroelèctrica

Els fets van passar aquest cap de setmana a Senterada, població del Pallars Jussà, ha provocat una cicatriu bastant visible a la part baixa de vall i ha arrencat diversos arbres
Els efectes de l'esllavissada al terme municipal de Senterada, a la Vall Fosca | Cos Agents Rurals

 

Els efectes de les pluges abundants i les nevades d’aquestes últimes setmanes al Pirineu han saturat d’aigua els vessants de les muntanyes i estan provocant desestabilitzacions dels terrenys i esfondraments o esllavissades molt locals.

 

Fa dues setmanes llargues en va haver una de greu a la carretera de Coll de Jou a l’estació d’esquí del Port del Comte, la qual ha tancat l’accés a l’estació d’esquí des de Solsona, i aquest cap de setmana hi hagut una nova prop de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà.

 

L’esllavissada ha fet un forat a la canonada d’aigua de la central de la Pobla

Aquest fenomen ha tingut lloc al terme municipal de Senterada aquest dissabte i ha afectat diversos arbres i la canonada de la central hidroelèctrica de la Pobla de Segur, provocant un forat perillós, tant per les persones, com pels animals, segons informa el cos dels Agents Rurals a les xarxes socials.

 

 

A l'interior de la canonada soterrada hi circula molta aigua durant 10 quilòmetres, fins arribar a la Pobla de Segur. Els Agents Rurals ho han senyalitzat amb balises i han donat avís a l'empresa propietària. Per sort, no ha afectat cap carretera, perquè la canonada es troba al cantó oposat i en aquest vessant hi transcorre poca gent.

Aquest dimarts començaran les obres de neteja de l’esllavissada del Port del Comte

Imatge de l'esllavissada del Port del Comte | LleidaDiari.cat

 

De l’incident que hem comentat fa unes línies, a la carretera del Port del Comte, començaran els treballs per obrir la circulació de cotxes aquesta setmana. A través d'un comunicat, la Diputació de Lleida ha explicat que l'objectiu és reobrir la via al trànsit a principis del mes de desembre, abans que comenci la temporada d'esquí. 

 

La carretera en qüestió dona accés a les pistes del Port del Comte i, tot i que existeix una via alternativa, en una reunió celebrada aquest divendres amb l'Ajuntament de la Coma i la Pedra, la Diputació ha demanat celeritat en els treballs.

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris