IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una nova esllavissada al Pirineu afecta la canonada d’una central hidroelèctrica

Els fets van passar aquest cap de setmana a Senterada, població del Pallars Jussà, ha provocat una cicatriu bastant visible a la part baixa de vall i ha arrencat diversos arbres

Els efectes de l'esllavissada al terme municipal de Senterada, a la Vall Fosca.
Els efectes de l'esllavissada al terme municipal de Senterada, a la Vall Fosca | Cos Agents Rurals

Els efectes de les pluges abundants i les nevades d’aquestes últimes setmanes al Pirineu han saturat d’aigua els vessants de les muntanyes i estan provocant desestabilitzacions dels terrenys i esfondraments o esllavissades molt locals.

Fa dues setmanes llargues en va haver una de greu a la carretera de Coll de Jou a l’estació d’esquí del Port del Comte, la qual ha tancat l’accés a l’estació d’esquí des de Solsona, i aquest cap de setmana hi hagut una nova prop de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà.

L’esllavissada ha fet un forat a la canonada d’aigua de la central de la Pobla

Aquest fenomen ha tingut lloc al terme municipal de Senterada aquest dissabte i ha afectat diversos arbres i la canonada de la central hidroelèctrica de la Pobla de Segur, provocant un forat perillós, tant per les persones, com pels animals, segons informa el cos dels Agents Rurals a les xarxes socials.

A l'interior de la canonada soterrada hi circula molta aigua durant 10 quilòmetres, fins arribar a la Pobla de Segur. Els Agents Rurals ho han senyalitzat amb balises i han donat avís a l'empresa propietària. Per sort, no ha afectat cap carretera, perquè la canonada es troba al cantó oposat i en aquest vessant hi transcorre poca gent.

Aquest dimarts començaran les obres de neteja de l’esllavissada del Port del Comte

Imatge de l'esllavissada del Port del Comte
Imatge de l'esllavissada del Port del Comte | LleidaDiari.cat

 

De l’incident que hem comentat fa unes línies, a la carretera del Port del Comte, començaran els treballs per obrir la circulació de cotxes aquesta setmana. A través d'un comunicat, la Diputació de Lleida ha explicat que l'objectiu és reobrir la via al trànsit a principis del mes de desembre, abans que comenci la temporada d'esquí. 

La carretera en qüestió dona accés a les pistes del Port del Comte i, tot i que existeix una via alternativa, en una reunió celebrada aquest divendres amb l'Ajuntament de la Coma i la Pedra, la Diputació ha demanat celeritat en els treballs.


Comentaris

envia el comentari