Temps més tranquil aquests dies però la Setmana Santa no es salvarà d’alguns xàfecs

El cap de setmana serà força assolellat sense pràcticament ruixats però entre dilluns i dimecres en cauran més. Sembla que Divendres Sant seria el dia festiu amb més tamborinades

La tònica primaveral del temps dels últims dies no tindrà continuïtat a curt termini però sí que es repetirà alguns dies de la Setmana Santa. Per ara, aquest cap de setmana, incloent el Diumenge de Rams, serà de temps molt tranquil amb força sol en general i sense aigua. No obstant, la propera setmana podria ser una mica més moguda, tot i que sense grans estralls.

De moment, tant divendres com dissabte dominarà el sol amb temperatures que tendiran a pujar de dia, però es repetiran algunes nuvolades al nord-est que deixaran algun xàfec molt aïllat. De cara al Diumenge de Rams, aquesta possibilitat pràcticament desapareixerà, però arribaran alguns intervals de núvols, especialment a la costa, i poden deixar el cel mig ennuvolat de forma puntual. Als matins hi haurà algunes boires interiors i la tramuntana bufarà al nord de l’Empordà.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Setmana santa primaveral amb alguns xàfecs i més calor

Encara queda temps pels dies en què tradicionalment gran part de la població té festa per Setmana Santa, però les previsions a dia d’avui donen un temps típicament primaveral amb força sol però l’arribada d’alguns xàfecs alguns dies. Les temperatures tendiran a pujar amb ambient més càlid a partir de dijous i moltes màximes superant els 20º. 

Abans, però, entre Dilluns Sant i dimarts arriba un front que portarà algunes precipitacions febles i disperses a qualsevol comarca, sobretot dimarts, però especialment al nord del territori, on no es descarta algun ruixat més intens amb una cota de neu al voltant dels 1.500 metres al Pirineu. Dimecres i dijous no s’esperen pluges però el cel estarà mig ennuvolat.

De cara a Divendres Sant, dia festiu a tot Catalunya, sembla que tornarem a tenir una situació similar amb l’arribada d’un front atlàntic que portarà precipitacions febles i disperses, les més probables i destacables a la meitat nord del territori. No obstant, el temps millorarà clarament els següents dies, quan el sol dominarà.

Aquesta Setmana Santa tindrem un temps típicament primaveral
Aquesta Setmana Santa tindrem un temps típicament primaveral | Natàlia Torrent

 

Tant dissabte, com diumenge de pasqua, com dilluns de pasqua florida i dia de la mona, sembla que el sol dominarà arreu amb tan sols algunes nuvolades de tarda al nord-est i Pirineu que, a tot estirar, deixarien algun ruixat poc important i local. Les temperatures es mantindran molt agradables amb moltes màximes voltant o superant els 20º.

Aquesta situació es mantindria el dia de Sant Jordi. Bones notícies, doncs, per a tots aquells que tenen vacances. No obstant, caldrà seguir amb atenció l’evolució de la previsió meteorològica dia a dia, ja que encara queden força jornades pels dies festius de Setmana Santa i hi poden haver canvis.

Temperatures suaus aquest cap de setmana

De cara a les temperatures d’aquest cap de setmana, sembla que tindrem una mica més de calor al migdia a Ponent, Terres de l’Ebre i comarques interiors, on moltes màximes es mouran entre els 18º i 23º, a la resta es mantindran similars amb entre 15º i 20º, si bé al litoral diumenge podrien quedar els termòmetres més curts per la presència d’alguns núvols i de vent marítim.


Comentaris

envia el comentari