Cap de setmana de Carnaval més ennuvolat, ventós i les temperatures seguiran altes

Dues cues de front creuaran Catalunya i deixaran cels mig ennuvolats, ressol i un ambient molt primaveral. El vent de Ponent i els núvols són les novetats dels propers dies
El sol, els núvols i el vent es combinaran aquest cap de setmana | Agustí Descarrega

 

El temps sec i primaveral seguirà aquest cap de setmana, força festiu i ple de gresca ja que cau en plena setmana de Carnestoltes. És una bona notícia per les rues de comparses i les festes de disfresses, però no tanta per als qui estan cansats de l’ambient càlid i molt sec de les darreres setmanes. Començarà el març amb pocs canvis, arribaran al nostre territori les restes d’alguns fronts desgastats que portaran bandes de núvols alts i vent de ponent i mestral reescalfat.

 

Dissabte i diumenge el cel es presentarà enteranyinat de núvols alts i mitjans, potser són més abundants dissabte al Pirineu, ja que un primer front fregarà l’extrem nord-oest i podria caure alguna pluja dèbil, amb forma de neu per sobre els 1.500 metres.

 

A més a més, es formaran intervals de núvols baixos a punts del litoral i del prelitoral central, així com al sud de la Costa Brava, més abundants i compactes fins a mig matí. Diumenge esperem la mateixa tònica de temps, potser més ennuvolat durant la tarda.

Mapa de la previsió per aquest cap de setmana | CatalunyaMeteo

 

Temperatures elevades primaverals, còmodes a les nits de Carnaval

Si ens fixem en les temperatures, tot i que les màximes i les mínimes hauran baixat sensiblement el divendres, dissabte tornaran a remuntar lleugerament i la calor d’avançada primavera es presentarà altre cop el diumenge.

 

Les nits seran fresques o fredes com fins ara, hi haurà gelades més extenses el dissabte a primera hora del matí que el diumenge, però la gent que participi a la rues nocturnes de Carnaval patiran un fred suau, no pas com altres anys que ha arribat a nevar durant les comparses. Forta inversió tèrmica i amplitud. Al migdia, dissabte sovintejaran les màximes fregant els 23º a l’interior, puntualment més altes a les comarques tarragonines i a Ponent.

 

Diumenge, el vent de ponent i garbí es reforçarà i dispararà les màximes a les comarques de Barcelona i Girona. Tornarem a patir un ambient molt càlid propi de maig, amb màximes per sobre els 25º i puntualment els 27º, mentre que les mínimes seran més suaus a causa del vent.

 

Pel que fa al vent, dissabte al matí hi haurà tramuntana i mestral moderat als extrems, amb algun cop fort. Afluixarà el vent la resta de dia i el diumenge guanyarà importància el ponent i el garbí al quadrant nord-est i punts de la costa central. Almenys, tot i l'extrema suavitat, les ventades escamparan les boirines de contaminació que generen els nuclis urbans.

Les temperatures molt suaus mantenen una floració accentuada a les Terres de l'Ebre | @piliriuss

 

El temps es complicarà sensiblement a partir de dimarts

Els models meteorològics indiquen el temps anirà canviant progressivament al llarg de la setmana que ve. L’arribada d’una borrasca atlàntica al nord-oest de la península ens afectarà indirectament: reactivarà les nevades al Pirineu a partir de dimarts i la pluja s’escamparà a altres punts de la meitat nord.

 

Les temperatures recularan notablement a valors més propis del final de l’hivern, un fred gens exagerat, però les màximes, en principi, no pujaran per sobre els 17º la setmana que ve.

Meteograma de temperatures (part superior) i precipitacions (part inferior) a Barcelona per als propers dies | Wetterzentrale