Cap de setmana de Carnaval més ennuvolat, ventós i les temperatures seguiran altes

Dues cues de front creuaran Catalunya i deixaran cels mig ennuvolats, ressol i un ambient molt primaveral. El vent de Ponent i els núvols són les novetats dels propers dies

El sol, els núvols i el vent es combinaran aquest cap de setmana | Agustí Descarrega

El temps sec i primaveral seguirà aquest cap de setmana, força festiu i ple de gresca ja que cau en plena setmana de Carnestoltes. És una bona notícia per les rues de comparses i les festes de disfresses, però no tanta per als qui estan cansats de l’ambient càlid i molt sec de les darreres setmanes. Començarà el març amb pocs canvis, arribaran al nostre territori les restes d’alguns fronts desgastats que portaran bandes de núvols alts i vent de ponent i mestral reescalfat.

Dissabte i diumenge el cel es presentarà enteranyinat de núvols alts i mitjans, potser són més abundants dissabte al Pirineu, ja que un primer front fregarà l’extrem nord-oest i podria caure alguna pluja dèbil, amb forma de neu per sobre els 1.500 metres.

A més a més, es formaran intervals de núvols baixos a punts del litoral i del prelitoral central, així com al sud de la Costa Brava, més abundants i compactes fins a mig matí. Diumenge esperem la mateixa tònica de temps, potser més ennuvolat durant la tarda.

meteo
Mapa de la previsió per aquest cap de setmana | CatalunyaMeteo

 

Temperatures elevades primaverals, còmodes a les nits de Carnaval

Si ens fixem en les temperatures, tot i que les màximes i les mínimes hauran baixat sensiblement el divendres, dissabte tornaran a remuntar lleugerament i la calor d’avançada primavera es presentarà altre cop el diumenge. 

Les nits seran fresques o fredes com fins ara, hi haurà gelades més extenses el dissabte a primera hora del matí que el diumenge, però la gent que participi a la rues nocturnes de Carnaval patiran un fred suau, no pas com altres anys que ha arribat a nevar durant les comparses. Forta inversió tèrmica i amplitud. Al migdia, dissabte sovintejaran les màximes fregant els 23º a l’interior, puntualment més altes a les comarques tarragonines i a Ponent.

Diumenge, el vent de ponent i garbí es reforçarà i dispararà les màximes a les comarques de Barcelona i Girona. Tornarem a patir un ambient molt càlid propi de maig, amb màximes per sobre els 25º i puntualment els 27º, mentre que les mínimes seran més suaus a causa del vent.

Pel que fa al vent, dissabte al matí hi haurà tramuntana i mestral moderat als extrems, amb algun cop fort. Afluixarà el vent la resta de dia i el diumenge guanyarà importància el ponent i el garbí al quadrant nord-est i punts de la costa central. Almenys, tot i l'extrema suavitat, les ventades escamparan les boirines de contaminació que generen els nuclis urbans.

Les temperatures molt suaus mantenen una floració accentuada a les Terres de l'Ebre
Les temperatures molt suaus mantenen una floració accentuada a les Terres de l'Ebre | @piliriuss

 

El temps es complicarà sensiblement a partir de dimarts

Els models meteorològics indiquen el temps anirà canviant progressivament al llarg de la setmana que ve. L’arribada d’una borrasca atlàntica al nord-oest de la península ens afectarà indirectament: reactivarà les nevades al Pirineu a partir de dimarts i la pluja s’escamparà a altres punts de la meitat nord.

Les temperatures recularan notablement a valors més propis del final de l’hivern, un fred gens exagerat, però les màximes, en principi, no pujaran per sobre els 17º la setmana que ve.

Meteograma de temperatures i precipitacions a Barcelona per als propers dies
Meteograma de temperatures (part superior) i precipitacions (part inferior) a Barcelona per als propers dies | Wetterzentrale

 


Comentaris

envia el comentari