Millora el temps aquest cap de setmana però encara amb alguns núvols

La nuvolositat afectarà sobretot diumenge les comarques de Barcelona i Girona sense descartar algun plugim molt puntual. Més sol a la resta amb temperatures agradables

Aquest cap de setmana no tindrà res a veure amb l’anterior pel que fa al temps, ja que tindrem un ambient força tranquil tot i algunes excepcions. Els intervals de núvols seran presents a diverses comarques, especialment diumenge, mentre que el vent bufarà en alguns sectors i les temperatures es mantindran agradables. Divendres encara quedaran ruixats o tempestes de tarda al nord de Catalunya.

Dissabte tindrem un dia força assolellat en conjunt però hi haurà intervals de núvols al nord-est i al Pirineu  que, en principi, no deixaran precipitacions, sense descartar algun plugim puntual. A la resta dominarà el sol amb temperatures agradables o suaus. El vent de mestral i tramuntana  bufarà amb ganes al matí al nord de l’Alt Empordà, Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, però acabarà desapareixent.

De cara a diumenge, la nuvolositat es concentrarà a punts de Barcelona i Girona, especialment a prop de la costa, deixant un cel mig ennuvolat o, en alguns moments, tapat, sense descartar algun plugim. A la resta dominarà més el sol amb temperatures suaus al migdia, més a ratlla a les zones amb núvols.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Temperatures força semblants

Pel que fa a les temperatures, pujaran més a les zones amb sol, especialment al Pirineu, mentre que es mantindran a ratlla a les zones amb intervals de núvols. La majoria de màximes es situaran entre els 18º i 23º, sense descartar algun 24º al sud del territori. Entre els 15º i 20º a les zones amb núvols.

Les mínimes es mantindran poc fredes en conjunt i sense glaçades, amb entre 8º i 13º al litoral, de 5º a 10º al prelitoral i entre 2º i 7º a l’interior. Tan sols en alguns punts del Pirineu hi podria glaçar tímidament.

Setmana vinent amb xàfecs de tarda

De cara a la propera setmana, sembla que podríem tenir un temps típicament primaveral, és a dir, amb bonança però ruixats de tarda a l’interior. Dijous podria arribar un front poc actiu amb algunes precipitacions, mentre que dilluns encara tindríem núvols amb alguns plugims a punts de la costa.