IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Diumenge arriben algunes pluges a Catalunya

Dissabte serà un dia de temps tranquil, però de cara a la segona meitat del cap de setmana la nuvolositat i els ruixats apareixeran a moltes comarques després de molts dies de sequera

El temps sembla que es vol animar aquest cap de setmana i canviarà després de molts dies de sequera prolongada a Catalunya. Dissabte tindrem un dia molt tranquil en conjunt, però de cara a diumenge es reforçaran els vents marítims i arribaran més núvols i algunes pluges a moltes comarques, especialment al sud del territori.

Val a dir que els models meteorològics no s’acaben de posar d’acord amb l’extensió i quantitat de la precipitació, ja que alguns en donant molt poca i d’altres una regada general. Tot i aquesta incertesa, per ara tot sembla indicar que diumenge arribaran precipitacions per les comarques de Tarragona que amb el pas de les hores, sobretot a la tarda, podran aparèixer a qualsevol punt de Catalunya. 

Les més probables seran al litoral i prelitoral, mentre que les comarques de Lleida quedarien força al marge d’aquesta situació. Per ara, els ruixats serien febles, localment amb algun xàfec més intens o acompanyat de tempesta, i en algunes ocasions es superaran els 10 l/m². No obstant, haurem d’anar seguint amb molta atenció l’evolució de la previsió perquè hi poden haver canvis significatius.

A l’espera d’aquest canvi, dissabte tindrem un dia dominat pel sol, si bé arribaran algunes bandes de núvols, sobretot a la tarda, així com alguns núvols baixos en trams de la costa. Un dia per aprofitar a l’aire lliure.

Mapes de previsió per aquest cap de setmana
Mapes de previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Temperatures sense grans canvis

Pel que fa a les temperatures, no experimentaran grans canvis i seguirà el fred a primera hora amb glaçades a l’interior i l’ambient més agradable al migdia, tot i que costarà arribar o superar els 20º. La majoria de màximes es mouran entre els 16º i 21º, mentre que les mínimes es situaran entre els -3º i 2º a l’interior, de 3º a 8º al prelitoral i de 5º a 10º a la costa. Allà on plogui diumenge l’ambient serà més fresc. 

El temps es complica a finals d'aquest cap de setmana
El temps es complica a finals d'aquest cap de setmana | Àngel Galán

 

Dilluns es manté una inestabilitat que no tindrà continuïtat

De cara a dilluns, es mantindran alguns xàfecs dispersos en un dia força inestable i amb temperatures sense grans sobresalts. Dimarts encara cauran alguns ruixats en zones de muntanya o de l’interior, però la tendència serà que aquesta inestabilitat desaparegui i deixi pas a una setmana de temps força tranquil. 


Comentaris

envia el comentari