URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Un espectacular arc de Sant Martí al cel del Camp de Tarragona aquest dilluns

El front que ha arribat aquest matí a tot Catalunya ha creuat molt ràpid per les comarques tarragonines deixant 4 gotes o flocs a les cotes més altes, però ha marxat amb aquest espectacle final

Imatge de l'arc de Sant Martí vist des de Reus
Imatge de l'arc de Sant Martí vist des de Reus | Tarragona Digital

El cel del Camp de Tarragona ha estat tot un espectacle durant una bona estona aquest matí. El pas d’un front poc actiu al sud de Catalunya ha cobert el cel de núvols amenaçadors amb tan sols 4 gotes, o flocs a les cotes més altes de les muntanyes tarragonines, però sobretot ha deixat un arc de Sant Martí impressionant al cel que era visible des de tots els punts. 

En concret, s’han pogut veure els núvols amb petites cortines de precipitació caient, la majoria de les quals no arribaven a terra, i tot plegat contrastant amb el cel blau que venia al darrera i l’arc de Sant Martí que ha estat la cirereta del pastís. Un regal meteorològic per a la vista per tal de començar amb bon peu la setmana. Des del ‘Tarragona Digital’ hem pogut fotografiar des de diferents angles aquest fenomen:

Imatge de l'arc de Sant Martí vist des de Reus

 

Imatge de l'arc de Sant Martí vist des de Reus

 

 

Imatge de l'arc de Sant Martí vist des de Reus | COASA

 

L’alerta per fort vent continua aquest dilluns

Malgrat l’espectacularitat de l’Arc de Sant Martí, avui la notícia meteorològica tornarà a ser el vent, que bufarà amb molta força una jornada més. De fet, Protecció Civil manté l’alerta del pla VENTCAT i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades les alertes per ventades localment superiors a 90 km/h a totes les comarques de Tarragona. Consulta aquí la previsió meteorològica sencera per aquest dilluns a Tarragona.

Mapa d'avisos per vent per aquest dilluns
Mapa d'avisos per vent per aquest dilluns | METEOCAT

 

El vent ja ha causat algunes incidències poc importants, tot i que a Reus, per exemple, avui hi ha mercat però no hi ha cap parada per culpa de la ventada, que es reforçarà. Tot plegat després que diumenge es registressin ràfegues fortes de vent a molts punts, destacant els més de 120 km/h del Pantà de Siurana o els més de 100 km/h de Mont-roig del Camp o El Perelló. Per tant, aquest dilluns es poden tornar a assolir aquests registres.


Comentaris

envia el comentari