Sorpresa aquesta tarda a la costa de Barcelona. Una gran tromba marina, o mànega, s’ha pogut veure just davant del litoral barceloní, fenomen que ha causat gran expectació en ciutats com ara Barcelona o Badalona, però el gran remolí tenia tanta alçada que també s’ha pogut observar des del Vallès, més enllà de les muntanyes litorals.
Aquesta tromba marina s’ha originat en els núvols d’un ruixat molt intens que ha aparegut a la costa de Barcelona aquesta tarda i la columna d’aire ha arribat a tocar l’aigua del mar, deixant una imatge impressionant.
El fenomen s’ha pogut veure durant diversos minuts, ja que la mànega s’ha anat passejant per la costa en direcció sud, a mesura que també avançava l’intens xàfec cap a diversos punts del Barcelonès i Baix Llobregat. De fet, el ruixat ha estat tan local que no a tots els barris de Barcelona s’ha vist ploure.
Aquestes són algunes de les imatges que molts usuaris han compartit a les xarxes socials:
Video de la tromba marina observada frente a la costa de Barcelona desde el Tibidabo. pic.twitter.com/bAMZoYv9qJ
— Tiempo Aficionados (@TempoAficionado) 8 d’octubre de 2018
Espectacular tromba marina hace unos minutos vista desde el Tibidabo. pic.twitter.com/CL6swEkQxz
— Tiempo Aficionados (@TempoAficionado) 8 d’octubre de 2018
El cap de fibló vist des de Sabadell cap al mar. El que es veu és la muntanya de Montcada. @TomasMolinaB@eltempsTV3@MeteoMauri@ecazatormentaspic.twitter.com/9lAwjWBhEO
— Josep R. Martínez (@sbdgreen) 8 d’octubre de 2018
Mànega a Badalona. @meteocat@MeteoMauri@Monica_Usart@btveltemps@comandotibidabopic.twitter.com/EA3gnd3rlJ
— Víctor Torres Rubio (@TorresVictor90) 8 d’octubre de 2018
Una Manga marina en Barcelona. Hace unos minutos! #ElTiempo@eltiempo@btveltempspic.twitter.com/oNX6Us4FQg
— Martin Gonzalez (@saretdm) 8 d’octubre de 2018
Desde la Vall d'Hebron @alexmegapc@ARAmeteo@TomasMolinaB@MeteoMauri@btveltemps@324cat@meteocatpic.twitter.com/eROPEoIHgx
— manel cervantes espi (@manelcervantese) 8 d’octubre de 2018
Mànega vista des de Badalona @Oriol_RB#eltemps324@eltempsTV3@meteocatpic.twitter.com/Bu1IS8L67X
— MeteoParets (@MeteoParets) 8 d’octubre de 2018
Imatges de la mànega, cap de fibló, des de #Montgat davant la Costa de #Barcelona. #meteo#324eltemps#meteocat@meteocatpic.twitter.com/7HdPUiyt5i
— Albert Alfaro Giró (@Alfaro_Giro) 8 d’octubre de 2018
Quin es aquest fenomen q es veu desde badalona?? @Monica_Usart@TomasMolinaBpic.twitter.com/s2dxDvCZch
— Joan Gari (@Joan_Gari) 8 d’octubre de 2018
La nube que dio origen a la tromba marina. pic.twitter.com/qiF15esT7N
— Tiempo Aficionados (@TempoAficionado) 8 d’octubre de 2018
Una tromba marina, o mànega, es forma al damunt del mar i es produeix quan, d’un o diversos núvols de tempesta, sorgeix un remolí de vent en forma d’embut que es despenja fins a l’aigua marítima. No arriben a terra, tot i que alguna d’elles pot fregar la línia de la costa en algunes ocasions. No acostumen a causar grans incidències.
Són diferents, per tant, dels tornados, aquests violents remolins de vent que tenen lloc a terra ferma en un context de fortes tempestes. En aquest cas, les incidències i el grau de destrucció poden ser importants segons el nivell del tornado.
Justament aquests dies ens trobem sota els efectes d’un embossament d’aire fred molt actiu que manté molt inestable el temps a casa nostra. Per tant, no és difícil que es torni a veure aquest fenomen davant de la costa catalana al llarg de les properes hores.
Més notícies: