Espectaculars imatges de l'illa de Mallorca i els Pirineus des de Querol

La nitidesa del dia d'avui ha permès fotografiar aquests dos indrets des del cim del Montagut, de 963 metres d'altura, un fet molt poc habitual

L'illa de Mallorca, fotografiada des del cim del Montagut, a Querol.
L'illa de Mallorca, fotografiada des del cim del Montagut, a Querol. | @pijoan_jordi

El dia radiant d'avui ha permès aconseguir espectaculars imatges de l'illa de Mallorca i els Pirineus fotografiades des del cim del Montagut, a Querol. Poques vegades és possible observar aquests dos indrets des de la província de Tarragona, però la nitidesa d'aquest dissabte, 26 de gener, ho ha facilitat. 

Les Illes Balears es troben a més de 200 quilòmetres del litoral català, per això és molt especial trobar-se amb imatges d'aquestes característiques. L'autor de les fotografies és el ciclista Jordi Pijoan (@pijoan_jordi), que adjuntava les fotografies amb el següent missatge: «Des del Montagut, Querol, 963 metres, mirant cap a la costa de Cunit: Mallorca, avui visió molt nítida». 

Mallorca i els Pirineus, fotografiats des de Querol

Fotografiar l'illa de Mallorca i la serralada dels Pirineus des de l'Alt Camp és difícil. Només en dies radiants i nítids, com el d'avui, és possible aconseguir imatges de les illes Balears i dels Pirineus des del litoral tarragoní. Aquest dissabte, les condicions meteorològiques favorables han permès deixar fotografies pel record. 

El ciclista Jordi Pijoan ha pujat aquest matí al cim del Montagut, una muntanya de 963 metres d'altitud ubicada al costat de Querol, a l'Alt Camp. Pijoan, en arribar a dalt, ha comprovat que, mirant cap a la Costa en direcció a Cunit, era possible veure la silueta de Mallorca. Després, en girar-se cap a l'altra banda, ha apreciat com els Pirineus «clarejaven» des del Pallars al Ripollès. 

Els Pirineus, fotografiats des del cim del Montagut, a Querol.
Els Pirineus, fotografiats des del cim del Montagut, a Querol. | @pijoan_jordi

Les ventades permeten veure les Balears des de Catalunya

Les imatges poc habituals de l'illa de Mallorca des de Catalunya es donen després d'episodis de fortes ventades. El passat 29 de novembre, després d'unes fortes ventades de mestral, es va poder fotografiar l'illa des d'Albinyana, al Baix Penedès. Aquest divendres, el vent va bufar amb força en tota la regió, per això ha estat possible prendre les imatges des del Montagut. 


Comentaris

envia el comentari