Un gran esvoranc provocat per les pluges engoleix un cotxe a Viladecavalls

Aquesta població ha registrat més de 120 l/m² al llarg del dijous. L’aigua ha causat molts desperfectes a la zona amb esllavissades i diverses incidències

Imatge del cotxe engolit per un esvoranc a Viladecavalls
Imatge del cotxe engolit per un esvoranc a Viladecavalls | Bombers

Les imatges que ens està deixant aquest temporal de pluja són cada vegada més espectaculars. L’última s’ha vist a Viladecavalls, al Vallès Occidental, on els forts aiguats han provocat un gran esvoranc al mig del carrer Joan XXIIIque ha engolit literalment un vehicle que estava aparcat en aquest punt.

El municipi vallesà ha registrat fins el vespre de dijous 121 l/m², molts caiguts en poques hores, i s’han vist fenòmens meteorològics extrems com ara un tornado a primera hora del matí que no ha causat desperfectes. Les incidències han estat molt nombroses en aquest municipi, on s’han esfondrat els patis d’algunes cases. Els 40 veïns que hi viuen han estat desallotjades de forma preventiva i seran reallotjats en hotels aquesta nit per part de l'ajuntament. 

Esfondrament dels patis de diverses cases
Esfondrament dels patis de diverses cases | Bombers

 

A més, també s’ha esfondrat un mur perimetral de l’Escola Rosella i del camp de futbol de la zona esportiva municipal. També han estat freqüents les caigudes d’arbres a tot el terme municipal, que han provocat nombrosos problemes. Per exemple, s’han hagut de tallar la B-120, les vies de tren de la R4 al seu pas per la població i diversos carrers.

En aquest sentit, l’ajuntament de Viladecavalls ha activat el Pla d’Emergències Municipal aquest dijous per fer front al temporal. La prioritat és recuperar la normalitat a tot el municipi, raó per la qual treballen intensament i de forma coordinada el consistori, Protecció Civil, la Policia Local i els Bombers. 

Esllavissada al nucli urbà de Viladecavalls
Esllavissada al nucli urbà de Viladecavalls | Bombers

 

El temporal castiga durament l’oest del Vallès Occidental

La pluja ha estat especialment intensa entre l’oest del Vallès Occidental i l’est del Baix Llobregat, on s’han registrat moltes incidències, especialment per inundacions, cotxes atrapats a l’aigua, arbres caiguts, esllavissades i molts problemes de mobilitat. A més, els rius i rieres de la zona, inclòs el Llobregat, s’han desbordat i s’han tallat els accessos a les lleres. Destaquen especialment els més de 180 l/m² caiguts a Rubí, al Vallès Occidental. 

La previsió és que els xàfecs i les tempestes fortes puguin seguir caient aquesta propera nit al litoral, prelitoral, Girona i Terres de l’Ebre. La tendència, però, serà que aquest divendres domini el temps més tranquil, tot i algunes restes d’inestabilitat més aïllades.


Comentaris

envia el comentari