YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Espanya suma 11.958 casos de Covid i 298 defuncions, amb una incidència de 142 punts

Europa avala la prohibició dels plàstics d’un sol ús a partir del 2021

La mesura mediambiental ha estat aprovada pel Parlament Europeu i afectarà a articles com ara coberts, plats, bastonets o canyes. Ara s’haurà de negociar amb els estats membres la seva aplicació

Les entitats mediambientals porten anys demanant aprovar aquesta mesura
Les entitats mediambientals porten anys demanant aprovar aquesta mesura | Arxiu

Pas molt important de la Unió Europea per reduir la contaminació del medi ambient. Aquest dimecres, el Parlament Europeu ha aprovat una proposta de llei per prohibir els plàstics d’un sol ús a partir de l’any 2021. Una mesura molt ambiciosa que ara s’haurà de negociar amb els estats membres per poder-la aplicar.

Aquesta decisió afectarà a tots els articles de plàstic d’un sol ús que són tan comuns avui dia, com ara els gots, plats o canyes per a begudes que s’utilitzen sovint en esdeveniments com ara festes d’aniversari o àpats familiars, així com els clàssics bastonets de cotó. Una mesura que suposarà un revers en els hàbits de la societat actual però que significarà un pas endavant en la reducció de la contaminació del medi ambient. 

Pendents de l’aprovació final de la llei

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquesta nova mesura per una majoria molt contundent. En total, 571 eurodiputats hi ha votat a favor, 53 en contra i 34 s’han abstingut. No obstant, encara falta el pas definitiu perquè sigui una realitat. Ara, l’Eurocambra haurà de negociar amb el Consell de la Unió Europea, on seuen els 28 estats membres, el text definitiu d’aquesta normativa mediambiental.

A l’espera d’aquesta negociació, la ponent de l’informe, l’eurodiputada Frédérique Ries ha agraït el suport «massiu» a la proposta de llei. «És una victòria pels nostres oceans, el medi ambient i les generacions futures», ha assegurat en una piulada a Twitter després de la votació i el ple a Estrasburg.   

Els mars o oceans del nostre planeta estan sovint contaminats per plàstics
Els mars o oceans del nostre planeta estan sovint contaminats per plàstics | Arxiu

 

Una molt bona notícia pels mars i oceans

Es dona el cas que el 70% de les deixalles que podem trobar al mar i als oceans són, precisament, els articles de plàstic d’un sol ús que, a més, costen molt de descompondre. Per aquesta raó, l’aprovació d’aquesta proposta de llei es considera un gran pas i una molt bona notícia per reduir la contaminació del medi ambient. 

Un grup d’activistes s’han manifestat davant del Parlament Europeu en contra dels plàstics, alguns dels quals, més enllà de contaminar les aigües del nostre planeta, maten a molts peixos que es veuen atrapats en ells. A més dels articles comentats, també són molt nocius els filtres de les cigarretes, els pals dels globus o envasos de menjar per emportar. 


Comentaris

envia el comentari