IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Exigeixen el decomís d'una elefanta que viu en “instal·lacions il·legals”

L’animal viu en un jardí de la família Kludsky a Caldes de Montbui i la petició l’ha fet la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals

L'elefanta Dumba viu en un jardí a Caldes de Montbui
L'elefanta Dumba viu en un jardí a Caldes de Montbui | FAADA

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) exigeix a la Generalitat de Catalunya que decomissi una elefanta de circs a Caldes de Montbui (Vallès Oriental) degut a que viu en “instal·lacions il·legals”.

El nom de l’animal és Dumba, de 41 anys i és una elefanta asiàtica, espècie en perill d’extinció. Va ser capturada a Àsia en estat salvatge quan era una cria, i actualment és propietat d’Yvonne Kludsky, que lloga animals a circs del món i a empreses que ofereixen animals per al sector audiovisual.

Mal estat de les instal·lacions

Segons explica la FAADA en un comunicat, les instal·lacions es caracteritzen per ser un jardí de només 100 metres quadrats en el qual l’elefanta viu “sola” i amb “uns pocs metres sense enriquiment ambiental”, delimitats per un “pastor elèctric”.

En aquest sentit, l’entitat considera que la Generalitat té “l’obligació legal i moral” de procedir al decomís de Dumba, i assegura que ja compten amb diverses opcions d’emplaçaments per acollir l’animal.

La primera demanda es va produir l’any 2014

La polèmica es remunta a l’any 2014, quan la FAADA ja va demanar a la Generalitat que decomissés l’animal després que la Comissió Tècnica d’Inspecció de Nuclis Zoològics amb Fauna Salvatge constatés diverses irregularitats.

Des de llavors, no hi ha hagut més novetats en aquest cas fins ara, quan quatre anys mes tard, l’entitat ha tornat a constatar que perdura el mal estat de les instal·lacions per a l’elefanta i aquest mes de maig ha aconseguir que es dugui a terme una nova inspecció.

En base a aquesta constatació, l’entitat ha exigit a la Generalitat el decomís de l’animal sota el lema #FreeDumba, tot i que, per ara, els tècnics no han obert un expedient sancionador al circ per l’estat de les instal·lacions on es troba l’elefanta.


Comentaris

envia el comentari