IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El govern espanyol demana al Congrés prolongar l'estat d'alarma durant sis mesos

La factura de la borrasca Glòria a Catalunya: 30 milions d’euros

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, assegura que aquests diners ajudaran a reparar els danys causants pel temporal. 15 d'aquests milions es destinaran a la zona de la costa

El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damà Calvet, assegura que els greus danys causats per la històrica borrasca Glòria a Catalunya implicaran una inversió d’uns 30 milions d’euros per part del Govern per tal de reparar els desperfectes, 15 dels quals aniran exclusivament destinats a les zones no urbanes del litoral català que han quedat destruïdes.

Calvet ho ha explicat en una entrevista a ‘Rac1’ aquest dissabte, 25 de gener, assegurant que aquesta xifra no necessàriament l’haurà d’assumir íntegrament la Generalitat. En aquests moments, el Govern està «calculant els danys» i Calvet afirma que aquesta xifra «encara és prematura». 

Replantejar les infraestructures afectades

D’altra banda, el Conseller també ha explicat que es vol fer un replantejament urbanístic de les infraestructures afectades abans de tornar-les a construir o remodelar. «Potser en alguns llocs s’hauran de fer diferents; ens haurem de replantejar com fer-ho, mantenint l’activitat econòmica i humana», ha afirmat Calvet.

Pel que fa al desastre al Delta de l’Ebre, el Conseller assegura que s’està estudiant una futura prova pilot per tal d’evitar noves catàstrofes com aquesta. Concretament, es tractaria d’instal·lar uns ‘discos inflables’ ubicats al fons del mar a una distància prudencial de la platja que s’inflarien d’aigua quan s’activés una alerta per fort vent. Això evitaria que les onades impactessin contra la costa i, per tant, no s’inundaria el Delta.


Comentaris

envia el comentari